Четвер, 02.05.2024, 23:34
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Листопад » 28 » Правоохоронці застерігають: будьте пильними, аби не стати жертвою шахраїв
09:30
Правоохоронці застерігають: будьте пильними, аби не стати жертвою шахраїв
 
12
На даний час працівниками Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області у рамках 9 кримінальних проваджень, відкритих за статтею 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, проводяться розслідування.

У всіх цих випадках, повіривши вигаданим історіям про біду з близькими, потерпілі «віддали» шахраям різні суми коштів – від однієї і до 10 тисяч гривень.

Загалом протягом поточного року до Знам’янського міськвідділу надійшло понад 30 повідомлень від жителів району про дзвінки невідомих, які представлялися працівниками міліції і пропонували перерахувати гроші, аби «врятувати сина».

У 24 випадках громадяни не піддалися на вмовляння аферистів та поцікавилися долею своїх близьких перед тим, як сплачувати кошти, таким чином не потрапивши до лав ошуканих.

Також до міліції звертаються місцеві жителі з повідомленнями про Інтернет-шахрайства. Найчастіше громадяни перераховують гроші за обраний на веб-ресурсі товар або транспортний засіб, але покупку так і не отримують, а зв'язок з продавцем зникає.

– Правоохоронці постійно попереджають мешканців міста та району про подібні випадки шахрайств, – говорить начальник Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Андрій Гулий. – Завдяки пильності людей нині зменшилась кількість випадків сплати грошей зловмисникам за «визволення родичів» з біди, або купівлю товару через мережу Інтернет.

У черговий раз працівники міліції звертають увагу громадян на необхідність бути обережними та перевіряти отриману від невідомих осіб інформацію, а також за можливості уникати умов передоплати під час придбання речей, запропонованих на сторінках різноманітних Інтернет-магазинів чи аукціонів.

Запам’ятайте, якщо Ви чи Ваші рідні втратили пильність та стали жертвою шахраїв, не гаючи часу, негайно звертайтесь до міліції за номером «102» та повідомте про подію.

Категорія: Новини Знам’янського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області | Переглядів: 769 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты