Понеділок, 20.05.2024, 13:10
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Липень » 23 » Президентські соціальні ініціативи
14:31
Президентські соціальні ініціативи
    
12               Президентські соціальні ініціативи
Молодим – власне житло! Минулого тижня у міськвиконкомі відбувся важливий захід: молодим розповідали про можливість (перспективи, пільги) молодіжного будівництва. На презентації щодо реалізації соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича зі здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, розповідали: із червня Кіровоградській області для цього держава вже виділила 22 млн. гривень. Кошти треба використати до кінця року. Міжвідомчою комісією Мінрегіонбуду затверджено об’єкти житлового будівництва у м.Олександрії (по вул.Сидоренка, 2 і Пархоменка, 47) та м.Кіровограді (вул.Жадова, 22, корп. 1). У Знам’янці поки що визначаються з об’єктом і з кількістю бажаючих взяти участь у молодіжному будівництві.
Присутні директор Кіровоградського фонду молодіжного будівництва Олег Радченко і заступник директора фонду Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному будівництву» Кіровоградського регіонального управління Галина Бичкалюк роз’яснюють, що оформлення документів на державну підтримку починається з банку. Банками-учасниками програм молодіжного будівництва є:
Кіровоградське обласне управління ПАТ «Державний ощадний банк України» і Кіровоградська обласна дирекція ПАТ АБ «Укргазбанк». Кредит надається банком на 15 років (можливе дострокове погашення), фондом сприяння молодіжному житловому будівництву – на 30 років. Із пропозиціями виступив і можливий забудовник у м.Знам’янці Сергій Вальденбург. Розповідав: - Котеджі для молодих сімей і так звані Down/house (одноповерхові багатоквартирні будинки), що пропонує молодим, будуватимуть за технологією європейських стандартів (досвід Німеччини, Австрії, Швейцарії і т.ін.), із застосуванням екологічно чистих матеріалів найвищої якості. При цьому кожна сім’я обиратиме як проект бажаної квартири, так і те, яким бути опаленню, огорожі, подвір’ю, дитячому майданчику і навіть … сусідам, що мешкатимуть поруч у квартирах чи будинках, на який бік виходитимуть вікна. Вартість квадратного метра житла – фіксована на державному рівні (інакше забудовник не отримає акредитації і міжвідомчою комісією його не буде внесено до списку забудовників програми молодіжного будівництва). Право на державну підтримку мають громадяни, котрі знаходяться на обліку, що потребують житла. Сума державної підтримки становить 30 відсотків від вартості житла, якщо площа і вартість житла не перевищує нормативи.
Кого зацікавила така соціальна ініціатива, може детальніше дізнатися про все в регіональному управлінні фонду:
м.Кіровоград, вул.Оджонікідзе, 2, оф. 201, тел.: 24 53 82 або у банках-учасниках програми.  
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 793 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты