Субота, 04.05.2024, 04:24
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 8 » Принципи побудови діяльності громадського об’єднання
17:13
Принципи побудови діяльності громадського об’єднання
  
12
Стаття 3 Закону України „Про громадські об’єднання” визначає кілька основних принципів діяльності громадських об’єднань.

В першу чергу – добровільність. Ніхто не може примусово бути залученим до будь-якого громадського об’єднання. Як засновники громадського об’єднання, так і усі, хто долучатимуться до цього об’єднання, приєднуються до цього за власним бажанням. Якщо через певний час в одного з учасників об’єднання зникне бажання продовжувати діяльність, він добровільно виходить з цього об’єднання.

Наступний принцип діяльності – самоврядність. Самоврядність означає, що учасники громадського об’єднання самостійно здійснюють управління діяльністю громадського об’єднання, визначають напрями діяльності. Жодний державний орган або орган місцевого самоврядування не може втручатися в діяльність такого об’єднання і визначати що має робити організація.

Новим в законодавстві є принцип вільного вибору території. Це означає, що громадське об’єднання самостійно визначає територію своєї діяльності. Як приклад, певна громадська організація зареєстрована в Знам’янці, може здійснювати свою діяльність у будь-якому регіоні України. Законодавець скасував територіальні обмеження. Легалізоване громадське об’єднання може діяти на всій території України або у межах (на території) яку визначили засновники такого об’єднання.

Одним із принципів діяльності громадських об’єднань є відсутність майнового інтересу. Це означає, що якщо в процесі своєї діяльності, громадське об’єднання набуло певне майно (офісну техніку, приладдя, різноманітний реквізит тощо), то учасники цього об’єднання не мають права на частку цього майна.

Також даний принцип передбачає, що доходи або майно громадського об’єднання не можуть бути розподілені між його учасниками. Доходи і майно громадського об’єднання повинні використовуватись на діяльність цього об’єднання. Разом з тим, даний принцип гарантує, що учасники не відповідають за зобов’язаннями громадського об’єднання.

Серед основних принципів діяльності громадського об’єднання є також принцип рівності перед законом, який передбачає рівність усіх громадських об’єднань у правах і обов’язках, та принципи прозорості, відкритості та публічності. Прозорість і відкритість забезпечує право усіх учасників на вільний доступ до інформації про діяльність громадського об’єднання (про те, які заходи відбуваються, хто в них приймає участь, які рішення ухвалюються керівними органами, яке майно має громадське об’єднання тощо). Принцип публічності зобов’язує усі громадські об’єднання надавати інформацію про свою діяльність та мету.



Головний спеціаліст відділу державної реєстрації
юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців
реєстраційної служби Знам’янського міськрайонного управління юстиції А.Котляров

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 896 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты