П`ятниця, 03.05.2024, 09:15
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 28 » Пріоритетні завдання влади – це підвищення рівня життя ветеранів та всебічна турбота про них
20:17
Пріоритетні завдання влади – це підвищення рівня життя ветеранів та всебічна турбота про них

12
На знак підтримки ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича стосовно ветеранів війни, зважаючи на необхідність посилення уваги суспільства до потреб ветеранів , поліпшення їх соціального та медичного захисту, у липні 2010 року згідно з розпорядженням голови Кіровоградської облдержадміністрації і була започаткована обласна акція "Зірка пам’яті". 

Проект створено задля забезпечення системної персональної опіки шановних ветеранів з боку п’яти сфер суспільного життя, п’яти променів зірки: представників місцевої влади, освітніх та медичних закладів, місцевого бізнесу, соціальних робітників. Така п'ятірка повинна не просто вивчати потреби кожного ветерана, а й реально допомагати їх вирішувати.
 
12
Саме з питання розгляду стану виконання у місті завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни та проведення в місті акції «Зірка пам’яті» сьогодні відбулася апаратна нарада за участю першого заступника міського голови В.Джулая. На нараді були присутні відповідальні закріплені за ветеранами, керівники структурних підрозділів міськвиконкому, управління соціального захисту населення, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), загальноосвітніх закладів, представники медичних установ міста, міської громадської організації ветеранів, селищної ради смт. Знам’янка Друга, Спілки підприємців міста.  

Володимир Олександрович Джулай у вступному слові звернувся до присутніх зі словами: «Глава Держави завжди з великою шаною та душевною теплотою ставиться до ветеранів, і визначив пріоритетні завдання влади – це підвищення рівня життя ветеранів та всебічна турбота про них». 
Володимир Олександрович ознайомив усіх присутніх з результатами перевірки, проведеної минулого тижня спеціалістами управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації.

«Враховуючи те, що з кожним роком серед нас стає все менше і менше ветеранів війни, я прошу приділити ще більше уваги і турботи нашим ветеранам, частіше їх відвідувати», - наголосив перший заступник міського голови.
Про результати проведеної роботи за три роки існування акції «Зірка пам’яті» проінформувала начальник управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому А.М.Волошина.

На початок акції в місті налічувалося 145 ветеранів, які безпосередньо брали участь у бойових діях Великої Вітчизняної війни. На даний час - їх 72 особи.
За кожним ветераном закріплено відповідального працівника виконавчого комітету, його структурних підрозділів, медичного працівника (дільничного лікаря-терапевта), соціального робітника територіального центру, представників загальноосвітніх шкіл та місцевого бізнесу.
В залежності від кадрових змін, зміни місця проживання ветеранів, з початком нового навчального року в освітніх закладах міста та інших причин - списки ветеранів постійно оновлюються.
Під час роботи з ветеранами виникають різні ситуації, тому з метою оперативного вирішення нагальних потреб ветеранів до роботи залучаються відповідальні закріплені, спеціалісти структурних підрозділів міськвиконкому та інших підприємств, установ та організацій міста, міські громадські організації ветеранів України та Товариства Червоного Хреста України, депутати міської ради та Кіровоградської обласної ради.
Протягом 3-х років дії акції проведена величезна робота.
Надруковані та заламіновані кольорові інформаційні листки з номерами телефонів відповідальних закріплених, за якими ветерани, у разі необхідності, змогли б підтримувати зв’язок із владою та вирішити свої проблемні питання. Інформаційні листки були рознесені особисто відповідальними закріпленими та вручені кожному ветерану за місцем їх проживання.
Виготовлені логотипи по акції „Зірка пам’яті” з написом „Тут проживає ветеран Великої Вітчизняної війни” та розташовані на помешканнях ветеранів війни.
Постійно вивчаються нагальні потреби ветеранів війни шляхом відвідування відповідальними закріпленими, які за результатами звітують управлінню соціального захисту про надану допомогу та потреби ветеранів. Ця інформація управлінням узагальнюється, опрацьовується з метою подальшого вирішення.
Крім цього, відповідальні закріплені відвідують своїх ветеранів та вітають їх з нагоди державних свят, ювілейних дат, річниць народження, вручають продуктові набори, вітальні листівки, школярі беруть активну участь в осінній акції "Три овочі", зібрані овочі та фрукти передають ветеранам.
Особлива увага ветеранам приділяється до Дня захисника Вітчизни, Дня Перемоги, Дня партизанської слави, Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників. За вагомий внесок у патріотичне виховання молоді ветерани відмічаються медалями, Подяками та Грамотами.

За допомогою підприємців нашого міста проведені ремонтні роботи у Кіровоградському обласному госпіталі для інвалідів Вітчизняної війни, облаштувані на належному рівні 2-ві ветеранські палати.
За допомогою депутатів міської ради, народного депутата України Єдіна О.Й.  кожному ветерану була передплачена газета "Новини Кіровоградщини", багатьом міська газета "Знам'янські вісті", надана допомога в оформленні заявки на безоплатне забезпечення телетюнером, інваліди І групи отримали соціальну картку на придбання товарів зі знижкою у магазині „Вікторія”.
Дієвою підтримкою у роботі з ветеранами є діяльність територіального центру, який надає певний комплекс соціальних послуг. Це і ремонт взуття, побутових приладів, прання білизни, підстригання, масаж тощо. Соціальні робітники допомагають ветеранам у прибиранні помешкання, придбанні продуктів, оплаті комунальних послуг тощо. Для багатьох із ветеранів соціальні робітники стали як рідні, багато вважає їх членами своєї сім'ї. На даний час з 72-х «зіркових» ветеранів на обслуговуванні в терцентрі перебуває 20 ветеранів.

Більшість ветеранів війни відчувають гостру потребу в повноцінному спілкуванні, але вік та хвороби не завжди дають їм цю можливість. Тому в рамках акції „Зірка пам’яті” впроваджено проект „Ветеран online”. Усім ветеранам, хто виявив бажання зареєструватися в соціальній мережі, була надана можливість знайти своїх однополчан та поспілкуватися з ними, а крім того, залишити у відкритому доступі в Інтернеті власні спогади, фото, відео та аудіоматеріали. Діє проект "Ветеран online” у соціальній мережі "ВКонтакті”, оскільки ця мережа є "наймолодшою” у віковій категорії та охоплює переважно учнівську молодь. І дійсно, найактивніше проявили себе у цій акції школярі нашого міста. Учнями-волонтерами шкіл міста проведена робота по збору та обробці матеріалів, отриманих від ветеранів Великої Вітчизняної війни, висвітленню їх в засобах масової інформації та в соціальній мережі "ВКонтакті”. На даний час відкрито біля 2-х десятків сторінок ветеранів міста Знам'янка.

Щорічно навесні та восени силами волонтерських загонів навчальних закладів міста надається допомога ветеранам війни по впорядкуванню їх присадибних ділянок. Протягом навчального року в навчальних закладах міста проводяться тематичні уроки, диспути, бесіди, лінійки-реквієми, екскурсії по музеях бойової та партизанської слави, краєзнавчих музеїв міста та області, конкурси вітальних листівок з Днем Перемоги, зустрічі учнів з ветеранами Великої Вітчизняної війни, упорядкування військового кладовища тощо.

За безпосередньою допомогою ветеранської організації узагальнені всі матеріали по акції „Зірка пам’яті” в рамках нашого міста, сформовані в окрему папку, передані до Ради Кіровоградської обласної організації ветеранів України та долучені до матеріалів щорічного огляду-конкурсу взаємодії міської Організації ветеранів України з міською владою, управлінням соціального захисту населення, територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг), лікарняними та освітніми закладами міста в частині соціального захисту ветеранів. Цей досвід роботи визнаний одним з кращих на рівні області і представлений у м. Дніпропетровську на республіканській нараді ветеранських організацій.

В рамках підготовки до відзначення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, 70-ї річниці визволення міста Знам’янка від фашистських загарбників, проведення Всеукраїнської естафети пам’яті „Слава визволителям України” з метою увічнення безсмертного подвигу наших земляків у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, вшанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, посилення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни та продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів війни і пам’яті про Перемогу всі відповідальні закріплені, школярі брали активну участь у пошуку фотоматеріалів часів Великої Вітчизняної війни, запису спогадів фронтовиків. Зібрані матеріали були проаналізовані, узагальнені. На даний час вони знаходяться в процесі літературної обробки викладачами загальноосвітніх шкіл міста. Ці матеріали планується видати окремою збіркою спогадів ветеранів війни.

В засобах масової інформації та на web-сайтах міськвиконкому, управління соціального захисту населення, відділу освіти розміщуються інформаційні матеріали по виконанню в місті обласної акції „Зірка пам’яті”, на кожній апаратній нараді міський голова постійно акцентує увагу на приділенні належної уваги ветеранам, покращенню їх соціального захисту.

З пропозиціями по покращенню роботи виступила голова міської Ради організації ветеранів міста Ганна Олексіївна Бабійчук.
Про стан виконання у місті завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни проінформувала лікар Знам’янської центральної районної лікарні Людмила Миколаївна Аністратенко.

Підводячи підсумки наради, Володимир Олександрович Джулай дав конкретні доручення всім причетним до реалізації у місті акції «Зірка пам’яті», підкреслив на активізації відвідувань закріплених ветеранів, на детальному звітуванні про проведену роботу з зазначенням конкретної допомоги ветеранам, відображенні цієї інформації в ЗМІ ,на сайтах міськвиконкому, управління соціального захисту населення, відділу освіти та додав , що на сьогодні  Глава держави наголосив: «В основі всіх заходів я бачу ідею посилення соціального захисту людей старшого покоління і ветеранів з боку держави».
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 888 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты