Вівторок, 07.05.2024, 16:41
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Березень » 5 » Припинення членства (участі) в об’єднанні громадян
17:21
Припинення членства (участі) в об’єднанні громадян
      
12
Громадяни України мають право на свободу об’єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, за винятком обмежень, встановлених законом в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей.

Громадяни мають право на участь у професійних спілках з метою захисту своїх трудових і соціально-економічних прав та інтересів.

Професійні спілки є громадськими організаціями, що об’єднують громадян, пов’язаних спільними інтересами за родом їх професійної діяльності. Професійні спілки утворюються без попереднього дозволу на основі вільного вибору їх членів.

Такі права гарантовані Конституцією України.

Частиною 4 статті 36 Конституції визначено, що ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об’єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій. Цим самим Конституція України гарантує кожній особі право добровільно у будь-який час у порядку, встановленому статутом, припинити членство (участь) у будь-якому громадському формуванні, яке легітимно діє у відповідності до норм законодавства України.

Право добровільного припинення членства, зокрема в громадському об’єднанні, визначено статтею 5 Закону України „Про громадські об’єднання” та статтею 7 Закону України „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.

Таке ж право чітко прописано в частині 6 статті 6 Закону України „Про політичні партії в Україні” – „громадянин України має право в будь-який час зупинити чи припинити своє членство в політичній партії шляхом подання заяви до відповідних статутних органів політичної партії. Членство в політичній партії зупиняється чи припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень”. Крім того, з цього ж дня припиняється перебування громадянина України на будь-яких виборних посадах в політичній партії.

Враховуючи викладене, у разів припинення членства (участі) у будь-якому громадському формуванні, слід користуватися порядком, встановленим статутом певного громадського формування.

Припинення членства всіх членів (учасників) у громадській організації, структурному утворенні політичної партії або іншому громадському формуванні не є ознаками припинення діяльності такого об’єднання громадян.

Порядок та процедура припинення діяльності громадської організації, структурного утворення політичної партії або іншого громадського формування здійснюється на підставі спеціальних законів, відповідно до яких відбувались утворення та реєстрація певної громадської організації, структурного утворення політичної партії або іншого громадського формування, з урахуванням вимог статуту об’єднання громадян, діяльність якого припиняється.


Головний спеціаліст відділу державної реєстрації юридичних осіб
та фізичних осіб – підприємців, легалізації об’єднань громадян
реєстраційної служби Знам’янського міськрайонного управління юстиції             А.Котляров  

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 871 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/3

Кировоград: новости и сайты