Понеділок, 20.05.2024, 07:55
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Липень » 12 » Присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, у разі наявності у громадянина державного акту «старого зразка», без кадастрового номеру
09:49
Присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, у разі наявності у громадянина державного акту «старого зразка», без кадастрового номеру
 
12         На сьогоднішній день для здійснення нотаріусом дій стосовно посвідчення цивільно-правового договору про відчуження земельної ділянки, видачі свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку, обов'язково необхідний витяг з Поземельної книги.
У разі наявності у громадянина державного акту «старого зразка», без кадастрового номеру, йому необхідно провести дії щодо присвоєння кадастрового номеру, а саме: зареєструвати свою земельну ділянку в Державному реєстрі земель.
Для визначення та присвоєння кадастрового номера земельній ділянці, переданій у власність (користування) без проведення її державної реєстрації, власник (користувач) такої ділянки або уповноважена ним особа подає до територіального органу Держкомзему за місцезнаходженням земельної ділянки заяву про державну реєстрацію земельної ділянки.
Територіальний орган Держкомзему розглядає протягом трьох робочих днів подані документи та:
- у разі наявності в архіві територіального органу документації із землеустрою, визначає кадастровий номер земельної ділянки з дотриманням вимог чинного законодавства;
- у разі відсутності в архіві територіального органу документації із землеустрою інформує власника (користувача) такої ділянки або уповноважену ним особу про необхідність розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Для визначення кадастрового номера земельної ділянки у такому випадку замовник документації із землеустрою або уповноважена ним особа (після розроблення вищезазначеної документації із землеустрою організацією, яка отримала відповідну ліцензію) подає до територіального органу Держкомзему за місцем розташування земельної ділянки відповідну заяву та пакет документів який визначено законодавством.
Державну реєстрацію земельної ділянки здійснює, на підставі заяви, територіальний орган Держкомзему за місцезнаходженням земельної ділянки, після визначення кадастрового номера.
Після проведення державної реєстрації земельної ділянки, а саме: внесення її до Державного реєстру земель, можливе отримання відповідного Витягу для подальшого здійснення нотаріусом дії щодо посвідчення цивільно-правового договору про відчуження земельної ділянки, видачі свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку.
Процедура присвоєння кадастрового номера земельній ділянці та внесення відповідних даних до державного реєстру земель передбачена Тимчасовим порядком присвоєння кадастрового номера земельній ділянці, який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2010 року № 749.
Визначення та присвоєння кадастрового номера земельній ділянці здійснюють територіальні органи Держкомзему за місцем знаходження земельної ділянки.
Для визначення кадастрового номера земельної ділянки замовник документації із землеустрою або уповноважена ним особа подає до територіального органу Держкомзему за місцем розташування земельної ділянки заяву про визначення кадастрового номера земельної ділянки із доданням відповідних документів визначених чинним законодавством.
Визначений кадастровий номер не вважається присвоєним.
На наступному етапі громадянину необхідно зареєструвати земельну ділянку та правовстановлюючий документ.
Державну реєстрацію земельної ділянки (відкриття Поземельної книги) здійснює, на підставі відповідної заяви, територіальний орган Держкомзему за місцезнаходженням земельної ділянки.

Датою присвоєння кадастрового номера є дата відкриття Поземельної книги (проведення Державної реєстрації земельної ділянки та правовстановлюючого документу).

Під час державної реєстрації земельної ділянки, на підставі відповідної заяви, обов'язково здійснюється державна реєстрація державного акта земельної ділянки.


З урахуванням Постанови Кабінету Міністрів України від 09 вересня 2009 року № 1021 «Про затвердження порядків ведення Поземельної книги і Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі» (із змінами) дії щодо присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам, реєстрації права власності (користування) на земельні ділянки, щодо заміни державних актів, ведення та внесення даних до Поземельної книги та Книги реєстрації, надання платних адміністративних послуг, тощо вчиняється територіальними органами Держкомзему за місцем знаходження земельної ділянки.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1043 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты