Субота, 20.04.2024, 02:16
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Липень » 8 » Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
07:34
Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
 
12
20 вересня 2015 року набирає чинності Закон України від 22 липня     2014 року № 1602 "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". Цей закон є євроінтеграційним і побудований на принципах та вимогах до безпечності харчових продуктів, які діють в ЄС.

За новим підходом контролюється весь ланцюг виробництва харчового продукту, що дозволить виявити загрозу на ранньому етапі та запобігти виробництву небезпечного продукту та, відповідно, потраплянню такого продукту до споживача. На законодавчому рівні це закріплено у формі вимоги обов’язкового запровадження системи управління безпечності харчових продуктів на принципах НАССР.

Закон передбачає перехідний період (3 - 5 років) для впровадження системи управління безпечності харчових продуктів:

для  потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), - з 20 вересня 2017 року;  

 потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), - з 20 вересня 2018 року; 
малих потужностей – з 20 вересня 2019 року.

Крім цього, підпунктом 4 пункту 1 статті 64 Закону передбачено відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Зокрема, невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР),  тягне за собою накладення штрафу:
на юридичних осіб - у розмірі від тридцяти до сімдесяти п’яти мінімальних заробітних плат,

на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від трьох до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат та зупинення роботи потужності.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1873 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты