Субота, 04.05.2024, 11:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Жовтень » 11 » Про початок опалювального сезону ( поводження з опалювальними приладами)
15:33
Про початок опалювального сезону ( поводження з опалювальними приладами)
 
12         З настанням осінньо-зимового періоду дедалі більше можуть мати місце пожежі та трагічні випадки на них, причинами яких є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів, пічного опалення та електрообігрівачів.
Це є результатом того, що у повсякденних турботах, рятуючись від холоду, багато людей проявляють недбалість, не звертають увагу на дотримання протипожежного режиму. Майже всі пожежі виникають в житловому секторі. В основному лихо приходить в будинки інвалідів, пенсіонерів та безробітних громадян. Як наслідок, найбільша кількість пожеж та загиблих людей на них реєструється в осінньо-зимові місяці року, тобто коли люди починають інтенсивно використовувати прилади опалення та електрообігрівачі.
Ще одною і найпоширенішою причиною пожеж та загибеллю на них є куріння у ліжку, найчастіше в нетверезому стані. Враховуючи те, що у холодну пору розпивають алкогольні напої у квартирах, це врешті решт призводить до пожежі. Розвиток подій іде за одним і тим же сценарієм. Людина випила, потім закурила у ліжку та не помітила, як задрімала і при цьому випустила з рук недопалок.
Основними причинами виникнення пожеж є інтенсивне використання опалювальних приладів, збільшення навантаження на електромережі, використання для опалювання саморобних електроприладів, порушення правил при проведенні електрозварювальних робіт, необережне поводження з вогнем при розігріванні комунікацій систем опалення та водопостачання, дитячі пустощі з вогнем.
В більшості випадків пожежі є наслідком того, що керівники та відповідальні особи послабили увагу до питань організації роботи щодо збереження державного майна від знищення вогнем, недостатньо вимагають з керівників підвідомчих об’єктів забезпечення виконання встановлених норм і правил, спрямованих на запобігання пожеж та загибелі людей на них, послаблення виховної роботи з дітьми у школах щодо попередження дитячих пустощів з вогнем.
З настанням осінньо-зимового періоду на об’єктах підприємств, організацій установ та в житловому секторі значно збільшується кількість пожеж, які призводять до нанесення значних матеріальних збитків державі та громадянам, не рідко - до травматизму та загибелі людей.
Отже, щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не паліть у ліжку, слідкуйте за станом приладів опалення, не допускайте використання електрообігрівальних та нагрівальних приладів саморобного виготовлення, дотримуйтесь протипожежних правил під час користування ними, а при виявленні вогню чи запаху дим негайно телефонувати за телефоном 101.
ПАМ’ЯТАЙТЕ , ЩО ВАША ОСОБИСТА БЕЗПЕКА ТА БЕЗПЕКА РІДНИХ І БЛИЗЬКИХ ВАМ ЛЮДЕЙ ЗАЛЕЖИТЬ НАСАМПЕРЕД ВІД ВАС САМИХ!



Головний спеціаліст відділу
„Спецінспекція” УМА та ЖКГ         В.Дронік

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 892 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты