Субота, 27.04.2024, 16:41
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Квітень » 6 » Про приватизацію земельних ділянок
10:22
Про приватизацію земельних ділянок
 
12         На початку 90-х років громадяни отримали право безоплатно приватизувати земельні ділянки для власних потреб. Безоплатна приватизація у першу чергу торкнулася ділянок, які вже перебували у користуванні громадян (для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських споруд, гаражного будівництва, садівництва, дачного будівництва, підсобного господарства).
По кожному виду використання громадяни мають право приватизувати ділянку лише один раз, тобто кожен громадянин України має право безоплатно приватизувати:
- 1 ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Безоплатно дозволяється приватизувати: у селах — не більше 0,25 гектара, у селищах — не більше 0,15 гектара, в містах — не більше 0,10 гектара;
- 1 ділянку площею до 0,01 га для гаражного будівництва;
- 1 ділянку площею до 2,0 га для ведення особистого селянського господарства;
- 1 ділянку площею до 0,10 га для індивідуального дачного будівництва;
- 1 ділянку для ведення фермерського господарства. Площа такої ділянки визначається за середнім розміром земельного паю на території відповідної ради (в середньому по Україні — 4,0 га; мінімальний розмір паю — 1,1 га — на Закарпатті та максимальний — до 9 га — на Луганщині).
Для сінокосіння, випасання худоби та городництва громадяни можуть отримати земельні ділянки виключно на умовах оренди.
Також звернемо увагу на те, що норми про безоплатну приватизацію землі стосуються лише громадян України. Особи без громадянства або іноземці не мають право на безоплатну приватизацію землі в Україні. Факт належності до громадянства України встановлюється відповідно до Конституції України та Закону України "Про громадянство України”.
Станом на 1 квітня 2012 року 8130 громадян міста Знам’янка реалізували своє конституційне право на землю і отримали у приватну власність земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення особистого селянського господарства, садівництва, гаражного будівництва площею 550,98 га.
На даний час отримали державні акти на право власності на земельні ділянки лише 1238 громадян міста. Зазначимо, що при проведенні будь - яких цивільно-правових угод щодо об’єктів нерухомого майна ( житлових будинків, гаражів ), що належать громадянам на праві власності , необхідно надати документ, що посвідчує право користування земельною ділянкою, на якій розташований об’єкт нерухомого майна.
Замовити виготовлення державного акта на право власності на земельну ділянку можна в організаціях, які мають ліцензії на здійснення землевпорядних робіт. 
Підставою виготовлення технічної документації ,що посвідчує право власності на земельну ділянку є рішення сесії ради та договір між громадянином та землевпорядною організацією. Оплата вартості робіт здійснюється громадянином.
З переліком організацій, які виконують землевпорядні та землеоціночні роботи в Кіровоградській області можна ознайомитись в відділі Держкомзему в м. Знам’янка ( вул. Жовтнева,17, каб. 48,46)


Відділ Держкомзему у місті Знам’янка

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 841 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты