Середа, 03.07.2024, 10:30
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 96
Гостей: 96
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Листопад » 30 » Про проведення соціально-профілактичної роботи центром соціальних служб
13:30
Про проведення соціально-профілактичної роботи центром соціальних служб
 
12          Як повідомила директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Володимирівна Шевченко, що протягом звітного періоду 2011 року проведено 64 групові заходи профілактичного характеру: 11 відеолекторіїв з профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом; 8 відеолекторіїв з питань контрацепції; 14 тренінгів з профілактики ВІЛ/СНІДу, 15 бесід та тренінгових занять з питань профілактики наркоманії та 16 тренінгових занять з профілактики алкоголізму та тютюнопаління, якими охоплено 1552 чол. Під час вищезазначених заходів надавались інформаційні, соціально-медичні послуги різного спрямування, проводились ділові ігри, ситуаційні тести, бесіди: „Впевненість”, „Чим ризикую я?”, „Коло здоров’я”, „Ступінь ризику”, „Мої права та обов’язки в разі ураження ВІЛ/СНІДом” тощо. Розповсюджувались буклети та плакати „Не треба боятися, треба знати”, „Не обірви свій шлях”, „Чи варто підкурювати цю вершину”, „Шукаєш правильний варіант ?”.
В рамках проведення Місячника з профілактики соціально-небезпечних хвороб на базі міських загальноосвітніх закладів були проведені бесіди та лекції: лікарем-наркологом, гінекологом та епідеміологом для учнівської молоді міста : „Наркотичні речовини як фактор загрози здоров’ю”, „Вплив алкоголю на розумовий розвиток дитини”, „Попередження пияцтва в сім’ї”, „Негативний вплив шкідливих звичок на організм підлітків”, „Туберкульоз – шляхи розповсюдження та попередження”, „Загартування – запорука виховання здорової дитини”, та інші.
В рамках проведення заходів по літньому оздоровленню підлітків з 1 по 18 червня на базі табору з денним перебуванням «Фестивальний» та пришкільних майданчиках ЗШ№1, ЗШ №3, ЗШ№6 проведено заняття з елементами тренінгу „Що необхідно знати про СНІД”, бесіди лікаря-епідеміолога з профілактики захворювань на туберкульоз, лекції спеціаліста МРУЮ „Відповідальність людини і держави”, „Як не стати жертвою злочину”.
Проведено 2 ігротеки «Подорож до країни Здоровляндії» для дітей за місцем проживання під час літніх канікул.
В рамках роботи Правового лекторію протягом 2011 року для учнівської молоді міста проведено 11 занять з правової тематики („Адміністративна відповідальність неповнолітніх”, „Кримінальна відповідальність неповнолітніх”, „Громадянство, державна мова” тощо).
З профілактичною метою в загальноосвітніх закладах, ПТУ, установах та організаціях міста були розповсюджені плакати та буклети з питань попередження негативних явищ „Захистимо дитину, допоможемо сім’ї, підтримаємо молодь”, „Чи варто підкурювати цю вершину?”, „ВІЛ-інфекція безпечна при спілкуванні”, „Обери здоров’я - обери життя” „Не обірви свій шлях”, „Шукаєш правильний варіант?”, „Не треба боятися – треба знати” тощо.
Підписана та діє угода про співпрацю з обласним благодійним фондом „Повернення до життя” з метою сприяння формуванню здорового способу життя та профілактики негативних явищ (ВІЛ-інфекції, СНІДу, наркоманії, алкоголізму, тютюнової залежності) у дитячому та молодіжному середовищі. Центр соціальних служб розповсюджує засоби контрацепції, надані Фондом, під час профілактичної роботи.
В рамках проведення Тижня української молоді з метою запобігання захворювання на ІПСШ за сприяння клубу патріотичного виховання та таксі „Чайка” було розповсюджено 300 презервативів, наданих обласним благодійним фондом „Повернення до життя”.
До Дня молоді Знам’янським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведена акція профілактичного спрямування „ Обери здоров’я - обери життя”, під час якої розповсюджувались буклети та засоби контрацепції.
Всі заходи ЦСССДМ висвітлюються на сайті Знам’янської міської ради та на сторінках газети «Знам’янські вісті».



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1155 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты