Вівторок, 07.05.2024, 17:49
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Лютий » 19 » Про роботу міської ланки обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в 2012 році
12:31
Про роботу міської ланки обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в 2012 році
 
12         Завідувач сектору з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Знам’янської міської ради Балан Сергій Миколайович інформує про підсумки роботи міської ланки обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в 2012 році. 
Сергій Миколайович зазначив, що робота міської ланки обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту здійснювалася згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації «Про основні завдання цивільного захисту області на 2012 рік» та відповідного рішення міськвиконкому, яким був затверджений План основних заходів цивільного захисту міста на 2012 рік.
Протягом року органами управління та силами цивільного захисту м.Знам`янки взята участь у 3 командно-штабних тренуваннях. До участі залучалися міська комісія з питань ТЕБ та НС, евакооргани міста, органи управління, сили і засоби спеціалізованих служб ЦО міста. Органи управління і сили Міської ланки залучалися до відпрацювання питань в ході проведення 2 командно-штабних навчань територіальної оборони.
Проведені 3 тренування рухомого пункту управління начальника цивільного захисту міста.
У минулому році управлінням держтехногенбезпеки у Кіровоградській області була здійснена комплексна перевірка міста Знам’янки щодо реалізації заходів державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, цивільної оборони, стану й організації роботи з питань пожежної безпеки, готовності органів управління та сил реагування до дій при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій. За результатами перевірки місто отримало оцінку «обмежено відповідає вимогам».
Протягом року постійно здійснювалися заходи щодо вдосконалення і оновлення системи управління цивільним захистом у місті. Так підготовлені та прийняті 4 рішення виконавчого комітету та 4 розпорядження міського голови з даного питання.
Відбулися 4 позачергових та 4 планових засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких розглянуто 32 питання .
На виконання постанови КМУ в місті протягом року проводилася технічна інвентаризація захисних споруд. В повному обсязі проінвентаризовано 20 ЗС ЦО. Однак кінцевої мети у цій роботі не досягнуто. Взагалі технічна інвентаризація не проводиться по ВАТ "Завод”Пуансон”, ВАТ "Завод Акустика”, ПТУ-12, міському відділу міліції. Крім цього державною службою з надзвичайних ситуацій не прийняте рішення по тих захисних спорудах, які використовувати за призначенням неможливо і проведення техінвентаризації недоцільне. Таких захисних споруд 35.
Протягом року здійснені заходи з організації навчання керівних кадрів ЦО та окремих категорій відповідальних осіб об`єктів міста на курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області. Протягом року навчання пройшли 89 осіб.
Відпрацьовані розділи Паспорту ризику виникнення надзвичайних ситуацій на території міста, зформований перелік потенційно-небезпечних об’єктів міста та забезпечене їх затвердження на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС. Відповідно до затвердженого переліку, на території міста знаходяться 15 потенційно-небезпечних об’єктів.
Протягом року на території міста не виникло надзвичайних ситуацій. Будь-які заходи щодо залучення сил і засобів для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації не здійснювалися.
Аналізуючи стан виконання завдань, відпрацювання учбових питань в ході проведення командно-штабних тренувань з кращого боку слід відмітити дії міських спеціалізованих служб транспортного забезпечення і комунально-технічної та інженерної.
Значного покращення вимагає організація роботи спеціалізованої ветеринарної служби та служби автомобільних доріг цивільної оборони міста. Сказане стосується управління державної ветеринарної медецини в Знам’янському районі та КП "Шляховик”.
Не завершеною залишилася робота по організації і забезпеченню функціонування міського консультаційного пункту з питань цивільного захисту населення при КП "ЖЕК № 1”.
Користуючись нагодою, хочу звернутися до керівників спеціалізованих служб цивільної оборони міста з проханням переглянути надані вам виписки з плану усунення недоліків, які були виявлені комісіями міністерства з надзвичайних ситуацій в 2007-2008 роках та обласного управління держтехногенбезпеки в 2012 році, з метою доопрацювання тих питань, які залишилися поза увагою, і вжиття заходів для належної підготовки до перевірки області комісією державної служби з надзвичайних ситуацій України.
Серед питань у сфері цивільного захисту, які на сьогоднішній день залишаються проблемними і потребують вирішення, слід назвати такі:
створення міського матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків
забезпечення належного утримання джерел протипожежного водопостачання;
завершення проведення технічної інвентаризації захисних споруд ЦО;
фінансування заходів, передбачених міською комплексною програмою запобігання та реагування на НС техногенного та природного характеру на території м.Знам`янки на 2006-2010 роки і на період до 2015 року
Підсумовуючи вищевикладене, вважаю, що органи управління, сили і засоби Міської ланки готові до виконання завдань за призначенням.
Основними завданнями в 2013 році є:
1. Відпрацювання дій органів управління і сил Міської ланки при надзвичайних ситуаціях, які можливі на території міста, в ході проведення командно-штабних тренувань.
2. Підготовка до комплексної перевірки стану реалізації в місті заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, яка відбудеться в липні місяці поточного року .
3. Забезпечення проведення заходів щодо організації роботи міської ланки обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту відповідно до вимог Кодексу Цивільного захисту України, який вступає в дію з 1 липня 2013 року.
4. Відпрацювання Планів дій по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, організаційних документів органів управління і сил Міської ланки всіх рівнів.
5. Організація і здійснення навчання органів управління і особового складу аварійно-відновлювальних формувань спеціалізованих служб ЦО міста.
6. Забезпечення проходження функціонального навчання керівними кадрами цивільної оборони в обласному навчально-методичному центрі відповідно до міського Плану комплектування.
7. Здійснення контролю за станом виконання заходів техногенної і пожежної безпеки на потенційно-небезпечних об’єктах та об’єктах підвищеної небезпеки, вжиття відповідних заходів впливу по тим, де вони не виконуються.
8. Здійснення агітаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з основ безпеки життєдіяльності через засоби масової інформації, консультаційний пункт при КП "ЖЕК №1”, виготовлення і розповсюдження друкованих видань, розміщення відповідних матеріалів на носіях соціальної реклами міста.
9. Завершення роботи по списанню і зняттю з обліку захисних споруд ЦО, які неможливо використовувати за призначенням.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 766 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты