Четвер, 02.05.2024, 06:06
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Січень » 15 » Про роботу служби у справах дітей у 2012 році інформує Карпук Лариса Дмитрівна
16:47
Про роботу служби у справах дітей у 2012 році інформує Карпук Лариса Дмитрівна
 
12         Як зазначила начальник служби у справах дітей Лариса Дмитрівна Карпук служба у справах дітей працювала згідно з планом. Робота проводилась у декількох напрямках:
1. Соціальний захист дітей.
2. Здійснення контрольних функцій.
3. Захист житлових та майнових прав дітей.
4. Опіка та піклування над дітьми.
5. Функціонування прийомних сімей.
6. Вирішення питань щодо стосунків, які виникають в сім’ях.
7. Профілактика правопорушень серед неповнолітніх.
8. Надання методичної допомоги та координація зусиль зацікавлених суб’єктів.
9. Надання практичної, юридичної допомоги опікунам та прийомним батькам.
10. Надання консультативної допомоги громадянам та дітям стосовно їх прав та прав дітей.

В службі у справах дітей працюють три особи: начальник служби, два головних спеціаліста, один з яких – в окремому підрозділі з опіки і піклування.
У лютому 2011 року рішенням сесії міської ради затверджено Міську програму по реалізації в місті „Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року, зазначила Л.Карпук.
У березні 2012 року рішенням сесії міської ради затверджено Міську програму з профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності на період до 2015 року.
У травні 2012 року рішенням сесії міської ради затверджено Міську програму розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей,позбавлених батьківського піклування.
Службою розроблені спільні заходи з попередження правопорушень серед дітей на 2012 рік.
Проведено засідання комісій з питань захисту прав дитини.
У вересні спеціалістами служби перевірено стан виховної роботи, зокрема з правового виховання в навчальних закладах. Перевірено роботу рад з профілактики правопорушень у навчальних закладах.. Службою надавалась необхідна методична допомога з даних питань.
У листопаді 2012 року, службою у справах дітей спільно з сектором у справах сімї та молоді проведено засідання круглого столу "Реалізація державної політики у сфері захисту прав та інтересів категорійних дітей та сімей»
Працівниками служби проводиться індивідуальна профілактична робота з неповнолітніми, схильними до правопорушень, та їх батьками.
Під опікою та піклуванням перебуває 78 дітей; з них статус дитини-сироти має 20 дітей, статус дитини, позбавленої батьківського піклування – 58 дітей.
Обстежуються умови проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (на даний час під опікою та піклуванням перебуває 78 дітей).
Працівниками служби у справах дітей разом з центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, педагогами, медиками, психологами організоване комплексне обстеження сімей дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Налагоджена система взаємного інформування між відділами та службами виконавчого комітету про скоєні злочини, про факти насильства в сім`ї, про неблагополуччя в сім`ї тощо.
Працівники служби систематично беруть участь у судових процесах при розгляді цивільних та кримінальних справ щодо дітей.
На обліку служби перебуває 15 дітей з категорії тих, що опинилися у складних життєвих обставинах. Проведено 120 рейдів, із них 50 рейдів із виявлення фактів бездоглядності, жебракування, бродяжництва. Обстежено 205 сімей, виявлено 11 дітей, які потребували втручання соціальних служб; із них 8 передано під опіку, 3 – до комунальної установи «Притулок для дітей «Надія” служби у справах дітей Кіровоградської обласної державної адміністрації (з них 2 – передано до інтернатних закладів на повне державне утримання,1 до ПТУ №12.)
Службою підготовлено та подано до міськрайсуду 3 позовних заяв про позбавлення батьків батьківських прав, які задоволено.
2012 року у місті функціонує 4 прийомні сім’ї, де утримується 9 неповнолітніх з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батківського піклування. .
Спільно з підрозділами кримінальної міліції у справах дітей Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області та ЛВ ст. Знам’янка ЛУ на Одеській залізниці УМВС України на транспорті проведено перевірки місць масового відпочинку молоді на предмет дотримання чинного законодавства щодо заборони продажу особам віком до 18 років алкогольних та тютюнових виробів. Обстежено 25 об’єктів. Порушень не виявлено. Приватних підприємців попереджено про недопустимість порушення законодавства.
Проведено 9 нічних рейди до місць масового зібрання молоді, під час яких перевірялась робота кафе, дискотек, ігрових і комп’ютерних залів, виявлення фактів безпритульності, жебракування, бродяжництва. Виявлено: 5 фактів порушення чинного законодавство щодо продажу спиртних напоїв неповнолітнім. За даними порушеннями кримінальною міліцією у справах дітей Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області складено адмінпротоколи. КМСД ініційова 25 притягнень до відповідальності батьків за неналежне виховання дітей.
У місцевій пресі опубліковано 1 допис з питань роботи служби.
Служба захищає житлові та майнові права дітей при відчуженні житла їхніми батьками, при передачі житла в іпотеку тощо. Порушень прав дітей не виявлено.
Проводилися перевірки стану дотримання вимог чинного законодавства щодо праці неповнолітніх (перевірено 15 об’єктів); порушень не виявлено - повідомила Лариса Дмитрівна.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 772 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты