Неділя, 05.05.2024, 07:22
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Травень » 15 » Про сплату єдиного податку та єдиного внеску для спрощенців в умовах мобілізації
16:47
Про сплату єдиного податку та єдиного внеску для спрощенців в умовах мобілізації
12
   З метою врегулювання питань нарахувань авансових внесків для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп, що не здійснювали господарську діяльність на період мобілізації та не одержували дохід, контролюючі органи матимуть підстави вважати податковий борг платника єдиного податку, що виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин), безнадійним податковим боргом, що підлягатиме списанню. 
    Однак, вказана категорія платників повинна буде надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому буде зазначено період перебування на зборах. Контролюючі органи не застосовують до зазначеної категорії платників штрафні санкції та пеню з єдиного податку за період їх перебування на військовій службі. 
   На підставі Указу Президента України від 17.03.2014 №303/2014 «Про часткову мобілізацію» фізичні особи, призвані на військову службу, які отримують грошове забезпечення, зокрема і фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (при цьому у господарській діяльності не використовують працю найманих осіб), звільняються від сплати єдиного внеску (за себе). 
Умовою звільнення від сплати є нездійснення господарської діяльності у цей період, неотримання доходів та надання підтверджуючих документів з військових комісаріатів, у яких зазначається період перебування на військовій службі.
   Відповідна норма визначена Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань оподаткування платників єдиного податку, затвердженою наказом Міндоходів від 06.05.2014 № 276. 

   Прес-служба Знам‘янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 739 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты