Вівторок, 07.05.2024, 03:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 21 » Першочергове завдання влади на місцях - підвищення рівня виробництва харчової продукції
16:40
Першочергове завдання влади на місцях - підвищення рівня виробництва харчової продукції
   
12
Підвищення рівня виробництва харчової продукції - одна із ключових засад Президента України В.Януковича та першочергове завдання влади на місцях
Відбулася нарада міського голови з керівниками підприємств харчової промисловості міста на якій розглядалося питання «Про стан виконання заходів Державної програми активізації економіки України на 2013-2014 роки в частині збільшення обсягів виробництва продукції харчової промисловості та підвищення її якості». 

Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки розроблена з метою запровадження нових підходів до модернізації пріоритетних галузей національної економіки на найближчі два роки для активізації її розвитку.

Міський голова Крижановський І.Б. у своєму виступі зазначив, що відповідно до цієї програми стратегічним напрямом діяльності у виробництві повинен стати активний пошук нових перспективних ринків збуту продукції вітчизняного виробництва, стимулювання і максимальна підтримка українських виробниками незалежно від форми власності.

Харчова промисловість м. Знам’янка представлена двома промисловими підприємствами: ТОВ "Агропродукт” та ТОВ "Знам’янський хлібокомбінат”.

По номенклатурі продукції за 9 місяців 2013 року підприємствами харчової промисловості вироблено пшеничного борошна – 75 тон, печива – 537 тон, кондитерських виробів (халви) – 443 тони. Обсяги виробництва по підприємствах харчової промисловості , порівняно з аналогічним періодом минулого року склали 95,5%, в т.ч. по ТОВ "Знам’янський хлібокомбінат” – 82,4%, по ТОВ "Агропродукт” - 95,7%. ТОВ "Знам’янський хлібокомбінат” здійснює лише переробку давальницького зерна, обсяги виробництва борошна залежать напряму від замовників і кількості наданої ними сировини. Для самостійної реалізації борошна підприємство зерно не закуповує.

ТОВ "Агропродукт” за 9 місяців 2013 року реалізувало продукції на 10,8 млн. грн., в загальному обсязі реалізації промислової продукції по місту це 20,6%. На підприємстві виробляється вівсяне печиво, печиво "Знам’янська гармонія”, "Пісочно-відсадне Знам’янське”, "Знам’янське шоколадне”, порівняно з минулим роком його випуск збільшився на 36 тон. Обсяги виробництва халви знизилися у зв’язку із збільшенням вартості соняшникового насіння урожаю минулого року. У вересні поточного року виробництво халви в асортименті: з ізюмом, арахісом, ванільної, цукрової, смугастої вже було збільшено на 17 тон.

ТОВ "Агропродукт” 3% своєї продукції експортує в Молдову, Грузію, Росію. Продукція підприємства має попит на місцевих ринках збуту та України за рахунок доступних цін та смакових якостей. Неодноразово в міській газеті «Знамянські вісті» друкувалися схвальні відгуки мешканців міста про смакові якості продукції ТОВ «Агропродукт». Для виробництва підприємство використовує сировину сільгосппідприємств Кіровоградщини і частково працює на давальницькій сировині. На території підприємства працює магазин в якому серед продовольчих товарів реалізується продукція власного виробництва за цінами товаровиробника. За останні роки збільшилось чимало робочих місць, на сьогоднішній день на підприємстві працює 150 чоловік, які своєчасно отримують заробітну плату.

Перспективами ТОВ «Агропродукт» у наступному році буде збільшення обсягів виробництва та реалізації продукції за рахунок введення в експлуатацію кондитерських цехів загальною площею 630,6 кв.м, потужністю 3 тони кондитерських виробів на добу та створення 9 нових робочих місць.

Виробництво хлібобулочних виробів у місті здійснюють приватні підприємці Матвієнко В.О. та Басова Л.С., ними виробляється понад 40 відсотків від потреби мешканців міста в хлібобулочних виробах. Потужності приватних хлібопекарень завантажені на 50-60%, а завезення хлібобулочних виробів здійснюється з м. Кіровограда, Олександрії, Світловодська, Жовтих Вод. Міський голова Крижановський І.Б. запропонував підприємцям-хлібопекарям спрямувати свої зусилля на покращення якості хлібобулочних виробів, що підвищить попит населення на їх продукцію.

«Програма економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", яка була ініційована Президентом України В. Януковичем, започаткувала проведення структурних змін в економічному та соціальному житті країни шляхом підвищення ефективності державного управління, модернізації базових галузей економіки, формування сприятливого економічного середовища для розвитку бізнесу та приватної ініціативи» - по закінченню наради зазначив міський голова І.Крижановський , та додав, що виконання Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки в рамках реалізації Програми реформ забезпечить прискорення розвитку пріоритетних галузей національної економіки, збільшенню робочих місць, зростанню надходжень до бюджету, сприятиме позитивним структурним зрушенням в економіці, диверсифікації та зниженню енергоємності виробництва.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 888 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты