Понеділок, 06.05.2024, 14:02
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Квітень » 29 » Про тимчасову зміну місця голосування
09:16
Про тимчасову зміну місця голосування
 12
Частиною першою та другою статті 351 Закону України "Про вибори Президента України” визначено, що кожен виборець має право на тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. Порядок тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси встановлений Центральною виборчою комісією (постанова ЦВК від 22.09.2012 р. №983 із змінами, внесеними постановою ЦВК від 09.04.2014 р. №240) і передбачає тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси на території всієї України (без обмежень по територіальним округам).

Іншими словами, кожен виборець, який у день виборів буде перебувати у відрядженні, на лікуванні, навчанні, тобто, за межами населеного пункту, в якому зареєстроване його місце проживання, зможе проголосувати на тій дільниці, яку вкаже в заяві.

Для цього потрібно звернутись з заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем перебування у день виборів. Обов’язково при собі потрібно мати паспорт та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. Такими документами можуть бути: документи про право власності на житло, договір оренди житла, довідка, видана уповноваженою посадовою особою, що підтверджує факт проживання виборця на момент звернення та охоплює дату проведення голосування, посвідчення про відрядження, довідка з місця роботи, навчання і т. д.

В заяві зазначаються ідентифікаційні персональні дані виборця, які однозначно визначають його особу в Державному реєстрі виборців, а також мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування та адреса, де він перебуватиме в день виборів чи номер виборчої дільниці, яку він просить визначити місцем його голосування, із зазначенням номера виборчого округу.

Особам, які звернулися без необхідних підтверджуючих документів, або з мотивуванням типу "Поїздка в гості” відмовляється у задоволенні заяви.

Однак, виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Члени виборчих комісій, які в день виборів будуть працювати за адресою, відмінною від зареєстрованого місця проживання подають заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси, копію посвідчення чинного члена ОВК або ДВК (пред’являється оригінал) або копію рішення про утворення чи зміни в складі ОВК або ДВК.

Заяви приймається відділом ведення Реєстру до 19 травня 2014 року.
Наша адреса: м.Знам’янка, вул. Жовтнева, 19 (приміщення міськвиконкому), кабінет №6.
Телефони відділу: 2-14-95, 7-42-43. 





Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 888 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты