Субота, 20.04.2024, 03:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Про виборчий бюлетень
10:40
Про виборчий бюлетень
12
Яким чином має виглядати виборчий бюлетень на місцевих виборах регулюється статтею 74 Закону України «Про місцеві вибори» від 14.07.2015 року №595-VIII.

Форма та колір виборчого бюлетеня для кожних місцевих виборів затверджується Центральною виборчою комісією не пізніше як за 30 днів до дня проведення чергових місцевих виборів і не можуть змінюватися до початку виборчого процесу наступних чергових виборів.

Виборчі бюлетені є документами суворої звітності.
Виборці у відповідних виборчих округах мають право ознайомитися з текстом бюлетеня.
Виборчий бюлетень повинен містити:
- назву місцевих виборів;
- дату місцевих виборів;
- означення виборчого округу;
- номер виборчого округу (за наявності);
- позначені місця для номера виборчої дільниці, печатки дільничної виборчої комісії.

Виборчий бюлетень має контрольний талон, відокремлений лінією відриву. Контрольний талон повинен містити назву та дату проведення місцевих виборів, означення виборчого округу, номер виборчого округу (за наявності), а також позначені місця для номера виборчої дільниці, номера, за яким виборця внесено до списку виборців, підпису виборця, який отримує виборчий бюлетень, прізвища та підпису члена дільничної виборчої комісії, який видав бюлетень.

Кількість виборчих бюлетенів для голосування визначається відповідними територіальними комісіями не пізніше як за 12 днів до дня голосування, виходячи з кількості виборців, включених до попередніх списків виборців на виборчих дільницях у межах відповідного виборчого округу. Дані про кількість виборців беруться з Державного реєстру виборців.
Назви місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані відповідною територіальною виборчою комісією в багатомандатному виборчому окрузі, розміщуються у виборчому бюлетені в порядку черговості, визначеної шляхом жеребкування.

У виборчому бюлетені для голосування зазначаються порядковий номер, великими літерами повна назва відповідної місцевої організації партії, далі маленькими літерами в дужках – прізвище, власне ім’я (усі власні ім’я) та по-батькові (за наявності) першого кандидата в списку кандидатів, далі через тире – великими літерами прізвище, ім’я, по-батькові кандидата у депутати, закріпленого за відповідним територіальним виборчим округом.

У виборчому бюлетені для голосування в єдиному одномандатному, одномандатному виборчому окрузі зазначаються порядкові номери, під якими в алфавітному порядку включені до бюлетеня зареєстровані у цьому виборчому окрузі кандидати (у депутати, на посаду сільського, селищного, міського голови, старости), їх прізвища, власні імена та по-батькові, відомості про рік народження, освіту, партійність, посаду, основне місце роботи (заняття), місце проживання, а також суб’єкт висування кожного кандидата (у разі якщо кандидат висунутий шляхом само висування, міститься позначка «самовисування»).

Виборчий бюлетень містить роз’яснення щодо порядку його заповнення виборцем під час голосування.

Виборчі бюлетені друкуються державною мовою на одному аркуші з текстовою частиною лише з одного боку, на однаковому папері та мають бути однаковими за розміром, кольором та змістом. Ступінь захисту виборчого бюлетеня для відповідних місцевих виборів встановлюється територіальною виборчою комісією.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1219 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/6

Кировоград: новости и сайты