Субота, 20.04.2024, 04:54
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 10 » Профілактика повторної злочинності та правопорушень
16:44
Профілактика повторної злочинності та правопорушень
12
   В рамках роботи започаткованого Дня Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Знам’янського міськрайонного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтС України в Кіровоградській області, ст.. лейтенантом вн. служби Горват Я. Ю. та начальником, ст.лейтенантом вн. служби Гудимою М. П., спільно з спеціалістом І категорії Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінською О., та опероуповноваженою КМСД Знам’янського МВ УМВС у Кіровоградській обл., Авксентьєвою І. В., з метою профілактики повторної злочинності, та правопорушень серед неповнолітніх підоблікових, було проведено бесіду «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх», і тестування «Особливості темпераменту, схильність до агресії, вбивств та маніакальних станів». Неповнолітнім було запропоновано до перегляду відеофільм «Слідчий ізолятор. Довічно засуджені. Рецидивісти.»
   Підоблікові дізналися, що у слідчих ізоляторах утримуються здебільшого особи, щодо яких було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, особи, щодо яких було застосовано екстрадиційний або тимчасовий арешт, особи, які чекають на звернення вироку до виконання або подали апеляцію за відсутності підстав для зміни запобіжного заходу, особи, засуджені до позбавлення волі, відносно яких відкрито іншу кримінальну справу, яка розглядається в суді. 
   Неповнолітнім розповіли, що у 1997 році в Україні відмінили смертну кару. Всіх засуджених до страти перестали розстрілювати. У 1999 році Конституційний Суд визнав, що смертна кара суперечить Конституції України, чим остаточно закрив шлях до її відновлення. У зв'язку з цим у 2001 році Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, якими вилучила поняття «смертна кара» зі списку кримінальних покарань. Відтоді найсуворішою мірою покарання стало довічне ув'язнення. До нього засуджують лише за однією статтею: «умисне вбивство». 
12Спеціальних тюрем для довічників у незалежній Україні ще не побудували. Отож тримають їх у тих установах, де є умови, котрі відповідають вимогам утримання довічників. Також, дізналися, що рецидивіст це - особа, яка після засудження за скоєний злочин знову вчинила один чи кілька злочинів
   Також ознайомилися з тим, що Україна – лідер за кількістю довічно-засуджених і єдина з країн СНД, де довічне ув’язнення поширюється на жінок. 
   Неповнолітні підоблікові мали змогу пройти тестування для визначення особливостей свого темпераменту, схильності до агресії, вбивствам та маніакальним станам, щоб звернути увагу на особливості свого характеру, і свої кримінальні схильності, щоб запобігти нещасним поворотам долі у майбутньому. 





Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 937 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/2

Кировоград: новости и сайты