Четвер, 28.03.2024, 22:56
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 18 » Профілактика ранніх вагітностей
12:11
Профілактика ранніх вагітностей
12
Спеціалістом І категорії Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінською О. М., в Знам’янській ЗОСШ-інтернат спільно з педагогом організатором Ягодзінською Л. О., проведено бесіду  з  використанням відеоматеріалів для дівчат віком 13-ти – 18-ти років на тему  «Профілактика ранньої вагітності. Статеві відносини. Контрацептиви. Хвороби, що передаються статевим шляхом». 

Учениці дізналися про те, що за медичними мірками ранньою вважається вагітність у віці  від 13 до 19 років. У цей період організм ще не до кінця сформувався, на величезну небезпеку наражається як мати, так і ненароджена дитина. 

У країнах Африки або Азії рання вагітність - звичайна справа. Але не забувайте про колосальну смертність при пологах в цьому віці. Статистика по раннім вагітностям просто катастрофічна: із 100% вагітних не зберігають дитини - 70%, а ті - 30% які все ж вирішують народжувати, дуже часто втрачають дитини і ризикують самі померти під час пологів. Складніше виношувати дитину, коли підліткова гормональна перебудова організму накладається на вагітну перебудову. Відбувається: плацентарна недостатність, анемія, важкі токсикози, найбільше навантаження на себе бере серце молодої вагітної, кістки тазу можуть не витримати природного процесу пологів. Діти, народжені у юних мам, дуже часто мають недостатню вагу і гинуть на перших днях життя. Рання вагітність здійснює негативний вплив на внутрішні органи, які у молодих дівчат ще не до кінця сформувалися і на статеві органи, які розташовані всередині організму. 

Плід і сама матір будуть відчувати нестачу кисню. Виходом не стане ранній аборт, тому що це оперативне втручання в організм може закінчитися великою кількістю захворювань і навіть безпліддям.  Наступна проблема - психологічна. Дізнавшись про те, що дівчинка завагітніла, вона відчуває паніку, шок, не знає, як бути в даній ситуації. Це все може призвести до того, що дівчинка залишитися без своєчасної медичної допомоги, або може накласти на себе руки. В сім’є може скластися конфліктна ситуація з батьками, в результаті чого, знервована вагітна може втекти з дому й потрапити в халепу. 

Вагітній дівчинці доводиться кинути школу, щоб виносити і виховати дитину. Якщо кинути школу, то починається ланцюгова реакція. Без освіти не беруть на роботу. Щоб прогодувати себе і дитину молода мама робить антисоціальні вчинки, починає вести розв'язаний спосіб життя, пити, вживати наркотики і як наслідок, у багатьох настає чергова вагітність. Проблему ранньої вагітності може вирішити контрацепція. Засоби контрацепції у кожному випадку повинен призначати лікар-гінеколог. Неможна займатися самолікуванням та користуватися сумнівними методами. 

Профілактика підліткових вагітностей на 90% залежить від виховання батьків. В першу чергу батьки повинні займатися статевим вихованням своїх дітей. У цьому питанні не можна розраховувати тільки на вчителів, медиків, книги та інтернет. Батьки, приділяйте увагу своїм дітям, розмовляйте з ними, виховуйте, подавайте гідний приклад, цікавтеся їх особистим життям! 

 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 929 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты