Четвер, 25.04.2024, 12:11
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 4 » Профілактика та лікування онкологічних захворювань - мета медпрацівників
17:38
Профілактика та лікування онкологічних захворювань - мета медпрацівників
12
   Відбулася тематична апаратна нарада з порядком денним:"Про реалізацію у місті завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань".
    Присутні заслухали доповідь головного лікаря ЦРЛ І.Б.Муравського, та співдоповідь головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Н.І.Гречини.
Основними завданнями медперсоналу є удосконалення системи первинної та вторинної профілактики онкологічних захворювань, а також удосконалення методів діагностики і спеціального лікування, надання паліативної допомоги онкологічним хворим, підвищення онкологічної грамотності медичних працівників, санітарно-просвітницької роботи з питань онкології серед населення району.
   Серед завдань Президента у сфері охорони здоров’я – виявлення онкопатології на ранніх стадіях та, відповідно, зниження онкозахворювань, що має стати одним із ключових критеріїв оцінки роботи сімейного лікаря підкреслив І.Б.Муравський та розповів, що медичними працівниками ведеться постійна робота з раннього виявлення передпухлинної патології, її своєчасному оздоровленню та диспансерному спостереженню. Протягом 2013 року було виявлено та взято на диспансерний облік 382 особи з передпухлинною патологією.
   У жіночій консультації для оздоровлення передпухлинної патології шийки матки є в наявності кольпоскоп та діатермокоагулятор. Проведено 199 кольпоскопічних обстежень, 74 діатермокоагуляцій, 34 діатермоконізацій, взято 155 біопсій.  
    Мамологічний скринінг запроваджений частково і проводиться шляхом огляду жінок при подвірних обходах та в оглядових кабінетах. Всього на диспансерному обліку у лікаря-мамолога знаходиться 160 жінок з приводу доброякісних захворювань молочної залози. 
Запроваджується скринінг патології передміхурової залози шляхом застосування тесту простатспецифічного антигену та ультразвукового обстеження усієї сечостатевої системи.
   У Центрі ранньої діагностики центральної районної лікарні для своєчасної діагностики онкологічної патології проводиться фіброгастродуоденоскопія, ультразвукова діагностика, ірігографія, ректороманоскопія та ін. 
    Незважаючи на кропітку роботу щодо профілактики і раннього виявлення онкозахворювань стан надання онкологічної допомоги населенню Знам’янщини залишається складним і визначається стабільно високими показниками захворюваності і смертності від злоякісних новоутворень.
    Своєчасне лікування онкохворих сприяє збільшенню рівня тривалості життя і зменшенню рівня смертності серед онкохворих.  
    У центральній районній лікарні працює районна протиракова експертна комісія, на засіданнях якої розглядаються всі випадки онкохворих, діагноз яких встановлено при взятті на облік у занедбаному стані. При розгляді цих випадків встановлено, що основною причиною занедбаності є скрите протікання (47,4% випадків) та несвоєчасне звернення хворих за допомогою (34,2%). 
На вторинному рівні (центральна районна лікарня) створені всі умови для діагностики онкологічних захворювань. У 2012 році лікарня забезпечена високовартісним діагностичним обладнанням, підготовленими медичними кадрами, що дало можливість розширити спектр та якість діагностичних обстежень.
   При обговоренні доповіді, міський голова І.Б.Крижановський зауважив, що переорієнтація роботи медичної галузі в сторону профілактики, активне впровадження здорового способу життя є основним пріоритетом реформи в охороні здоров’я. Своєчасно виявлене захворювання на ранній стадії, зокрема онкологічне перестає бути вироком і за сучасних медичних технологій може бути успішно вилікуване. 
Глава держави переконаний, підкреслив Ігор Борисович, що укріплення матеріально-технічної бази медичних закладів первинного рівня є запорукою виявлення захворювань, зокрема, онкологічних, на ранніх стадіях. Тому, найближчим часом у лікарні має з’явитися сучасна техніка для обстеження жінок у стаціонарі, та пересувна, для обстеження мешканців міста. Серед завдань Президента у сфері охорони здоров’я – виявлення онкопатології на ранніх стадіях та, відповідно, зниження онкозахворювань, що має стати одним із ключових критеріїв оцінки роботи сімейного лікаря.



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 879 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/2

Кировоград: новости и сайты