Субота, 27.04.2024, 01:00
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 7 » Пропозиція Знам’янської міської ради до сільських рад Знам’янського району щодо добровільного об’єднання в єдину територіальну громаду
14:37
Пропозиція Знам’янської міської ради до сільських рад Знам’янського району щодо добровільного об’єднання в єдину територіальну громаду
12
    На виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», на підставі рішення за результатами наради щодо реалізації основним вимог вищезазначеного закону, з метою формування спроможної територіальної громади, для консультації з органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання та громадськими об’єднаннями прийнято розпорядження секретаря Знам’янської міської ради від 28.04.2015 року №13 «Про створення робочої групи щодо добровільного об’єднання територіальних громад». Відповідно до даного розпорядження затверджено склад робочої групи при Знам’янській міській раді з питань організації та надання допомоги у вирішенні питання добровільного об’єднання суміжних сільських рад в єдину Знам’янську міську об’єднану територіальну громаду. 
   Відповідно до ст.5 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», від імені Знам’янської міської ради, міський голова Ігор Борисович Крижановський виступає з ініціативою добровільного об’єднання суміжних територіальних громад 
  Пропозиція Знам’янської міської ради до сільських рад Знам’янського району щодо добровільного об’єднання в єдину територіальну громаду.

ШАНОВНІ ЗЕМЛЯКИ!
Відповідно до ст.5 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», від імені Знам’янської міської ради, виступаю з ініціативою добровільного об’єднання наших суміжних територіальних громад таких як:
- смт. Знам’янка; - с. Водяне;
- с. Суботці; - с. Костянтинівка; - с. Коханівка;
- с. Богданівка; - с. Кучерівка;
- с. Володимирівка; - с. Новороманівка; - с. Саблине;
- с. Петрово; - с. Новоолександрівка; - с. Сокольники;
- с. Пантазіївка; - с. Веселка; - с. Троянка; - с. Шевченкове;
- с. Мошорине; - с. Васине;
- с. Диківка;
- с. Дмитрівка; - с. Веселий Кут; - с. Гостинне; - с. Долина; - с. Калинівка; - с. Плоске;
- с. Іванківці; - с. Веселівка; - с. Заломи; - с. Юхимове; - с. П’ятихатки;
- с. Казарня; - с. Барвінівка; - с. Глибока Балка; - с. Мілова Балка;- с. Нововодяне; - с. Новополяна;
- с. Макариха; - с. Новопокровка;
- с. Трепівка; - с. Зелений Гай; - с. Копані; - с. Новотрепівка; - с. Спасо-Мажарівка; - с. Топило; - с. Долино-Кам'янка;
- с. Цибулеве в єдину територіальну громаду. Даний перелік громад відповідає підпункту 2 п.1 ст.4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», та дорученню Голови Кіровоградської ОДА №01-26/80/1 від 03.04.2015 року, метою якого є підготовка проекту перспективного плану формування території громад, згідно ст.11 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».
Адміністративним центром об’єднаної територіальної громади пропонуємо визначити м. Знам’янка, та найменувати цю громаду «Знам’янська міська об’єднана територіальна громада», відповідно до п.2 ст.3, та п.4 ст.4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».
Питання включення до складу «Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади» вищенаведених населених пунктів є обґрунтованим, враховуючи той факт, що м. Знам’янка, як адміністративний центр об'єднаної територіальної громади, відповідно до підпункту 5 п. 1 ст. 4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», має достатньо розвинену інфраструктуру для забезпечення населення запропонованих до об'єднання населених пунктів освітніми, медичними, соціальними, адміністративними та іншими послугами на належному рівні та в повному обсязі. Правоохоронні органи та органи протипожежної безпеки, що розташовані на території міста забезпечують безпеку громадян та реагування при виникненні надзвичайної ситуації. Наявність у місті територіальних управлінь та відділів інших міністерств і відомств таких як прокуратура, судова адміністрація, головне управління юстиції, органів фіскальної та казначейської служби, банківських установ гарантують безпосередню зручність для громадян, підприємств та організацій у ведені підприємницької та господарської діяльності, при поданні звітності, розгляді скарг та звернень.
Об’єднання зусиль підвищить спроможність Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади у вирішенні проблем, актуальних для її жителів, забезпечить сильне та ефективне місцеве самоврядування, максимально наблизить органи самоврядування до людей.
Також слід зазначити, що відповідно до п.1 ст.10 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», Держава здійснює фінансову підтримку добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст шляхом надання об’єднаній територіальній громаді коштів у вигляді субвенцій на формування відповідної інфраструктури згідно з планом соціально-економічного розвитку такої територіальної громади.
Вже сьогодні значна кількість мешканців сіл запропонованих до об’єднання працює на підприємствах міста та залізниці.
Враховуючи вищевикладене, пропонуємо Вам, відповідно до п.3 ст.5 розділу 2 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» розглянути нашу пропозицію щодо добровільного об’єднання наших суміжних територіальних громад в єдину громаду, провести громадське обговорення, та прийняти відповідне рішення.
В разі потреби, робоча група від м. Знам’янки готова прийняти участь при громадських обговореннях та прийнятті рішення Вашими громадами з даного питання, а також зустрітися з представниками населених пунктів для його обговорення.


             З повагою,
             Міський голова                                                                 І.Крижановський

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 989 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты