Середа, 01.05.2024, 19:04
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Травень » 16 » Проведена нарада-семінар з головними розпорядниками бюджетних коштів
08:34
Проведена нарада-семінар з головними розпорядниками бюджетних коштів
12    З метою запобігання недопущення порушень у бюджетних установах міста, які були виявлені Кіровоградською обласною прокуратурою в ході перевірок бюджетних установ області та недопущенням помилок при плануванні, внесенні змін до кошторисних призначень, у веденні бухгалтерського обліку заступником начальника фінансового управління О.Лепетко проведена нарада-семінар з головними розпорядниками бюджетних коштів, де обговорювались наступні питання:
• розгляд листа прокуратури Кіровоградської області щодо проведеної перевірки з питань додержання вимог бюджетного законодавства в діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій.
Наглядова робота органів прокуратури області на вказаному напрямку зосереджувалася, насамперед, на діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо реалізації ними державної політики. Виявлені випадки неналежного виконання загальнодержавних програм та неефективного використання коштів, передбачених на їх виконання, також виявлені факти привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт об’єктів соціальної сфери, в тому числі освітніх закладів. Під час формування комітетів з конкурсних торгів до складу комітету включаються депутати районних та селищних рад. Допускаються непоодинокі випадки участі у процедурах закупівель учасників, які є пов’язаними особами. Відбуваються масові випадки неправомірного вибору переможця торгів при невідповідності останнього установленим кваліфікаційним вимогам. Допускаються порушення щодо постачання товарів, робіт та послуг, які не відповідають якісним, кількісним та іншим показникам акцептованої пропозиції, наприклад, внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт, під час проведення капремонту ЗНЗ використали дешевші матеріали, ніж передбачені пропозицією конкурсних торгів. Виявлені випадки безпідставного відхилення пропозицій учасників закупівлі, випадки закупівлі товарів, робіт і послуг за завищеними цінами. Документація конкурсних торгів складається з порушенням діючого законодавства. Встановлено факти незаконної виплати заробітної плати, безпідставного введення нових посад в організаціях, що призводить до перевиплати бюджетних коштів. Виявлено факти незаконного використання бюджетних коштів, наданих у вигляді фінансової підтримки;
• про цільове використання бюджетних коштів;
• правильність складання та терміни надання звітності по програмно-цільового методу;
• правильність нарахування заробітної плати працівникам бюджетних установ.

За підсумками проведеної наради-семінару було вирішено:

1. Видатки по бюджетній установі проводити відповідно до вимог бюджетного законодавства та не допускати нецільового використання бюджетних коштів.
2. Головні розпорядники коштів міського бюджету є відповідальними за розробку і надання для затвердження в міськфінуправління паспортів бюджетних програм згідно з Правилами, затвердженими наказом МФУ №679, а також подають до міськфінуправління у паперовому та електронному вигляді звіти про виконання паспортів бюджетних програм за підсумками півріччя - до 25 липня.
3. Обов’язкове включення головним розпорядником в регіональні програми коштів, які виділяються з міського бюджету за рахунок обсягу доходів, що не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, а також інших видатків, які підпадають під програми, що створені розпорядником. Обсяг фактичних видатків не повинен перевищувати обсяг фінансування, визначений цією програмою та додатком 8 до рішення сесії про міський бюджет на відповідний період.
4. Головним розпорядникам бюджетних коштів, які отримують фінансування за рахунок коштів бюджету розвитку та цільового благодійного фонду «Благоустрій міста» звернути особливу увагу на облік видатків в розрізі об’єктів з метою недопущення порушень частини 2 статті 71 Бюджетного кодексу України та Положення «Про цільовий благодійний фонд «Благоустрій міста». Посилити виконавську дисципліну в частині подання звітності про використання зазначених коштів щомісяця станом на 1 та 15 число.
5. Головним розпорядникам бюджетних коштів, визначених у додатках 5 та 6 до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2013 рік», викладених у новій редакції, посилити контроль за цільовим використанням бюджетних призначень з метою недопущення порушень діючого законодавства в частині фінансування природоохоронних заходів та об’єктів, а також фінансування видатків на проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг міста, що належать до комунальної власності та на потреби дорожнього господарства.
6. Головним розпорядникам бюджетних коштів забезпечити своєчасне та ефективне використання коштів субвенцій з державного та обласного бюджетів, не допускати порушення порядків їх використання та спрямування коштів субвенцій на фінансування видатків не за цільовим призначенням.
7. Замовникам робіт із утримання, поточного та капітального ремонту, будівництва та реконструкції об’єктів комунальної та культурно – соціальної сфери звернути особливу увагу на якість виконання робіт, відповідність фактичного обсягу робіт – обсягам, визначеним кошторисною документацією. Не допускати необґрунтованого та безпідставного підписання актів виконаних робіт, декларацій та інших документів по введенню в експлуатацію об’єктів, прийнятті виконаних робіт, з метою недопущення неефективного використання коштів міського бюджету.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 764 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты