П`ятниця, 26.04.2024, 10:19
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Лютий » 15 » Проведено нараду-семінар з керівниками та бухгалтерами головних розпорядників бюджетних коштів
22:17
Проведено нараду-семінар з керівниками та бухгалтерами головних розпорядників бюджетних коштів

12

В сесійному залі виконавчого комітету міської ради під головуванням міського голови С.І.Філіпенко за участю першого заступника міського голови В.Г.Загородньої, заступника міського голови – начальника міськфінуправління Г.В.Лихоти та заступника начальника міськфінуправління О.М. Лепетко було проведено нараду-семінар з керівниками та бухгалтерами закладів: апарату управління, освіти, культури, охорони здоров’я, соціальної сфери; управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства м.Знам’янка; центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; редакції газети «Знам’янські вісті».
  На нараді були обговорені наступні питання: 
1. Правила складання паспортів бюджетних програм.
2. Порядок оформлення та своєчасність надання штатних розписів.
3. Економне та раціональне використання енергоносіїв та комунальних послуг бюджетними установами міста.
4. Забезпечення економного, раціонального та своєчасного використання бюджетних коштів.
5. Порядок надання документів для внесення змін до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2017 рік».
6. Виконання рішення сесії міської ради від 16.12.2016р. №642 «Про використання системи електронних закупівель розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету у 2017 році».

12

 

Заступник міського голови - начальник міськфінуправління наголосила про те, що головні розпорядники коштів міського бюджету  своєчасно здійснили публічне представлення та публікацію інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені рішенням міської ради про міський бюджет на 2017 рік, відповідно до вимог та за формою, встановленою Міністерством фінансів України та оприлюднили шляхом розміщення на своїх офіційних сайтах паспорти бюджетних програм на поточний бюджетний період. На наступній сесії міської ради виносяться зміни до міського бюджету на 2017 рік, тому протягом тижня після набрання чинності рішенням сесії міської ради головні розпорядники повинні подати на затвердження до фіноргану проекти паспортів бюджетних програм щодо зміни інформації та зміни показників, затверджених у паспортах бюджетних програм, необхідність у внесенні яких з об’єктивних причин виникла в процесі виконання бюджету і які відповідають меті та завданням бюджетної програми разом з проектами наказів про їх затвердження у паперовому та електронному вигляді. 

На нараді заступником начальника міськфінуправління було наголошено про підготовку та подання зведених показників місцевого бюджету, затвердженого місцевими радами на 2017 рік, а саме: головні розпорядники повинні вже зараз готувати дані щодо заробітної плати в розрізі складових.

Штатні розписи бюджетних установ повинні бути приведені у відповідність чинному законодавству і у разі змін при нарахуванні заробітної плати працівникам надаватись своєчасно, до настання дати зміни розміру нарахованої заробітної плати. 

Третє питання, яке обговорювалось на нараді – економне та раціональне використання енергоносіїв та комунальних послуг бюджетними установами міста. Було наголошено про жорсткий контроль за витрачанням енергоносіїв у закладах та установах міста, а саме, постійно слідкувати за фактичним споживанням енергоносіїв, не допускати перевитрат лімітів споживання та у разі збільшення або зменшення цього споживання надавати обґрунтовані пояснення.

Щодо забезпечення економного, раціонального та своєчасного використання бюджетних коштів міський голова зауважив про те, що кошти повинні використовуватися відповідно до помісячного розпису кожної бюджетної установи та сплата платежів повинна бути своєчасна. Кожний головний розпорядник бюджетних коштів повинен аналізувати пооб’єктно  використання коштів і своєчасно надавати пропозиції щодо змін.

Заступник міського голови – начальник міськфінуправління розповіла про порядок надання документів для внесення змін до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2017 рік». За 20 робочих днів проект рішення міської ради про внесення змін до рішення про міський бюджет повинен бути оприлюднений на сайті міської ради, тому листи від головних розпорядників про внесення змін до бюджетних асигнувань повинні надходити своєчасно, не пізніше 3-х робочих днів до настання дати оприлюднення проекту. Було наголошено про те, що відповідно до ст.26 Бюджетного Кодексу України розпорядники бюджетних коштів в особі їх керівників організовують внутрішній контроль і внутрішній аудит та забезпечують їх здійснення у своїх закладах та у підвідомчих бюджетних установах, тобто головні розпорядники повинні постійно співпрацювати зі своїми розпорядниками та одержувачами коштів нижчого рівня.

Останнім питанням наради було наголошено щодо виконання рішення сесії міської ради від 16.12.2016р. №642 «Про використання системи електронних закупівель розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету у 2017 році». Було запрошено всіх розпорядників бюджетних коштів на нараду за круглим столом на наступному тижні, на якій буде обговорено використання системи електронних закупівель розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету у 2017 році.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 698 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.3/3

Кировоград: новости и сайты