Четвер, 25.04.2024, 13:07
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Січень » 13 » Проведено нараду щодо стану призначення житлових субсидій у м.Знам’янка
13:14
Проведено нараду щодо стану призначення житлових субсидій у м.Знам’янка
12
Міський голова Сергій Іванович Філіпенко провів робочу нараду щодо стану призначення житлових субсидій  у м.Знам’янка. Так, начальник управління соціального захисту населення Волошина А.М. прозвітувала, що питання своєчасного призначення житлових субсидій знаходиться на контролі управління. 

Вона  зазначила, що станом на 12.01.2016 року управлінням СЗН прийнято заяв на призначення та перерахунок житлових субсидій від 6608 домогосподарств, призначено 5634 домогосподарствам, в опрацюванні перебуває 974 особові справи. 

Верховною Радою України 24.12.2015 року схвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким передбачено внесення змін до ст. 18-3 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми”, а саме з 1 січня 2016 року допомога на дітей одиноким матерям буде виплачуватися у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. 

Змінено норму ч.1 та ч.9 ст.181 Сімейного Кодексу, а саме з 1 січня 2016 року тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, буде виплачуватися в порядку та розмірі, який буде затверджено Кабінетом Міністрів України з урахуванням матеріального стану сім’ї, у якій виховується дитина. 

Протягом найближчого часу Кабінетом Міністрів України планується ввести в дію постанови, які регулюватимуть нові механізми призначення зазначених державних допомог та посилять адресність надання такої підтримки в кожному конкретному випадку. Після введення в дію цих нормативно-правових актів (буде повідомлено додатково) одержувачі вищезазначених допомог повинні звернутись до органів соціального захисту населення до 1 квітня 2016 року. При цьому зазначені допомоги будуть призначатись з 1 січня 2016 року, незалежно від дати звернення, але не пізніше звернення до 1 квітня 2016 року.

В свою чергу міський голова Сергій Іванович Філіпенко зазначив, що у зв’язку із навантаженням на служби соціального захисту  працівники соціальної сфери повинні бути навчені відповідним чином, а також вмотивовані до роботи. Також Сергій Іванович додав, що надання субсидій цьогоріч - процес об’ємний і над рішенням усіх нагальних проблем повинні працювати усі підпорядковані інстанціїї аби все пройшло без ускладнень, без соціальної напруги та зайвого ажіотажу 

Під час наради також обговорено нові завдання та методи роботи, які необхідно буде застосовувати державним соціальним інспекторам під час вибіркових обстежень домогосподарств, перевірок достовірності інформації, задекларованої громадянами, що звернуться за призначенням житлових субсидій за спрощеним порядком. Крім того, було обговорено проблеми, які можуть виникнути при здійсненні перевірок.

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко наголосив  що кожна  людина повинна скористатися своїм правом на зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг у зв’язку з початком опалювального сезону, підвищенням тарифів на житлово-комунальні ппослуги та звернувся до всіх присутніх провести потужну роботу щодо надання житлових субсидій населенню.



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1011 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/4

Кировоград: новости и сайты