Четвер, 28.03.2024, 21:41
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Червень » 19 » Проведено нараду з бухгалтерами закладів бюджетної сфери
12:22
Проведено нараду з бухгалтерами закладів бюджетної сфери
12
Під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника міськфінуправління Г.В.Лихоти та за участю заступника начальника міськфінуправління О.М. Лепетко було проведено нараду  з бухгалтерами закладів бюджетної сфери: апарату управління; освіти; культури; охорони здоров’я; соціальної сфери; управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства щодо здійснення оптимізації витрат головних розпорядників бюджетних коштів міського бюджету шляхом недопущення непріоритетних та неефективних витрат, насамперед тих, що не забезпечують виконання основних функцій і завдань відповідного головного розпорядника та програмно-цільове бюджетування в міському бюджеті.

На нараді були обговорені наступні питання: 
1.Здійснення оптимізації витрат головних розпорядників бюджетних коштів міського бюджету шляхом недопущення непріоритетних та неефективних витрат, насамперед тих, що не забезпечують виконання основних функцій і завдань відповідного головного розпорядника.
2.Програмно-цільове бюджетування в міському бюджеті.
3.Своєчасне використання бюджетних призначень на відповідний період.
На нараді заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник фінансового управління виступила і наголосила про наступне.

Необхідно продовжити здійснення виваженої політики видатків, яка спрямована в першу чергу на забезпечення у повному обсязі захищених статей, всіх соціальних виплат та допомог, а також проведення пріоритетних видатків в межах наявного бюджетного ресурсу та забезпечення жорсткої економії бюджетних коштів.

З метою упорядкування сфери державних видатків, що є основним завданням бюджетної політики на 2017 рік, головні розпорядники бюджетних коштів повинні здійснити заходи щодо досягнення максимально можливого економічного ефекту при мінімальних затратах відповідно до завдань, визначених Основними напрямами бюджетної політики на 2017 рік та спрямованих на економію бюджетних коштів, зокрема щодо забезпечення оптимізації витрат головних розпорядників коштів шляхом виключення непріоритетних та неефективних витрат, насамперед тих, що не забезпечують виконання основних функцій і завдань відповідного головного розпорядника.

При цьому, з урахуванням розміру тарифів на електроенергію та природний газ, головним розпорядникам бюджетних коштів необхідно вжити заходів щодо економного та раціонального споживання енергоносіїв.

При наданні пропозицій про внесення змін до бюджетних призначень необхідно враховувати, що відповідно до вимог Бюджетного Кодексу України місцеві фінансові органи здійснюють аналіз пропозицій, поданих головним розпорядником бюджетних коштів, з точки зору відповідності меті, пріоритетності, а також дієвості та ефективності використання бюджетних коштів. На основі результатів аналізу приймається рішення про включення  пропозиції до проекту рішення про внесення змін до міського бюджету перед поданням його на розгляд міській раді. Тому видатки за кожним кодом економічної класифікації мають підтверджуватися детальними розрахунками та економічними обґрунтуваннями, відповідати вимогам щодо жорсткого режиму економії бюджетних коштів, впорядкування фінансових зобов'язань та узгодження їх з реальними можливостями бюджету.

Тобто формування пропозицій, виходячи з принципу обґрунтованості витрат, передбачає детальні розрахунки за кожною бюджетною програмою як за загальним, так і за спеціальним фондами в межах коду економічної класифікації видатків з урахуванням кількісних та вартісних факторів, що впливають на обсяг видатків.

Розпорядники бюджетних коштів повинні враховувати необхідність реалізації заходів щодо:
- підвищення ефективності управління бюджетними коштами шляхом концентрації ресурсів на головних напрямках діяльності та скорочення неефективних витрат;
- здійснення закупівель за бюджетні кошти з врахуванням вимог Закону України від 25.12.2015р. №922-VIII «Про публічні закупівлі» в системі електронних державних закупівель ProZorro з метою забезпечення оптимізації видатків міського бюджету, досягнення максимальної економії бюджетних коштів під час проведення процедури закупівель;
- проведення моніторингу цін на товари, роботи та послуги, які закуповуються без застосування електронної системи закупівель ProZorro;
- підвищення відповідальності за неефективне, нецільове та не за призначенням використання коштів бюджету, забезпечення дотримання фінансової дисципліни в частині взяття бюджетних зобов’язань, проведення платежів в межах виділених асигнувань, ефективне використання бюджетних ресурсів та посилення відповідного контролю; 
- активізації роботи щодо збільшення обсягів власних надходжень бюджетних установ, що зараховуються до спеціального фонду міського бюджету, посилення ефективності їх використання та спрямування цих коштів на заходи, направлені на покращання основних функцій бюджетних установ.

 Результативні показники бюджетних програм, що визначаються у паспорті бюджетної програми, повинні бути чітко підпорядковані стратегічним цілям головного розпорядника та висвітлювати ефективність надання державних послуг.

При формуванні пропозицій до переліку об’єктів, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, зазначати назви об’єктів у відповідності до проектно-кошторисної документації.

При наданні довідок про зміни до розпису міського бюджету одночасно надавати уточнені розрахунки до кошторису на відповідну дату.

На нараді заступником начальника міськфінуправління було акцентовано увагу щодо програмно-цільового бюджетування в міському бюджеті, а саме:
- про правильність складання паспорту бюджетної програми та звіту до нього, в кожній галузі є відомча звітність, тому головні розпорядники повинні вивчати і застосовувати дану звітність в паспортах бюджетної програми як джерело інформації;
- якщо в установі плануються придбання основних засобів, проведення капітальних ремонтів, в паспорті ці видатки повинні бути виділені окремими завданнями для правильного формування звіту про виконання паспорту бюджетної програми на наступні роки;
- по іншим видаткам при необхідності деталізації бюджетної програми за окремими заходами у бюджетній програмі формуються окремі завдання з відповідними результативними показниками. 

Заступником начальника міськфінуправління особливу увагу було звернено на забезпечення своєчасного використання бюджетних призначень на відповідний період. Кожний головний розпорядник бюджетних коштів повинен аналізувати використання бюджетних коштів за загальним та спеціальним фондами і своєчасно забезпечувати їх використання або надавати пропозиції щодо зміни помісячних напрямків видатків в межах виділених асигнувань.  
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 686 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты