П`ятниця, 26.04.2024, 10:23
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Січень » 18 » Prozorro — електронна система публічних закупівель, яка прийшла на зміну паперовим держтендерам
16:27
Prozorro — електронна система публічних закупівель, яка прийшла на зміну паперовим держтендерам
12
До недавнього часу в Україні працювала нормативно-правова та інституційна база, що регулювала «паперові» процедури державних закупівель. 

Однак, як свідчить практика, формальна відповідність українського законодавства не гарантувала прозорих, ефективних і справедливих процедур закупівель, а також не сприяла вирішенню найголовнішої проблеми у сфері державних закупівель — викоріненню системної корупції. 

У зв’язку з цим нашою державою був взятий курс на реформування державних закупівель шляхом запровадження, в тому числі, системи електронних торгів.

Електронні торги - це сучасний спосіб вибору постачальника, при якому процес закупівлі здійснюється на спеціалізованих сайтах - електронних торгівельних майданчиках в Інтернеті.

Процедури визначення постачальників в електронній формі мають істотні переваги в порівнянні з процедурами, які передбачають подання та розгляд заявок учасників у вигляді паперових документів. Проведення таких процедур дозволяє підвищити анонімність подання заявок учасниками, знизити фінансові та часові витрати постачальників.

Проведення закупівель шляхом електронних торгів забезпечить досягнення кількох цілей, серед яких: викорінення і системне запобігання корупції, прозорість процедур закупівель, неприпустимість дискримінації та об'єктивна оцінка пропозицій учасників, простота і легкість застосування процедур, поступовий перехід на електронний документообіг, а також повна звітність і аналіз усіх закупівель.
Електронні торги це:
1. прозорість та відкритість процесу закупівель;
2. чесна конкуренція;
3. приймати участь у торгах можливо не виходячи зі свого офісу;
4. доступність для представників будь-якого бізнесу.
Особливостями  проведення процедури електронних торгів є:
1. віддалений режим роботи через Інтернет;
2. анонімне і багаторазове подання цінових пропозицій учасниками торгів;
3. одночасна участь в різних торгах;
4. висока прозорість закупівель;
5. оперативність проведення закупівель;
6. економічний ефект в т.ч. за рахунок участі на відстані.

Повний перехід на електронний формат державних закупівель було затверджено Законом України від 25.12.2015 р. № 922-VIII «Про публічні закупівлі», який установлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади та дозволить знизити корупційні ризики до мінімуму. 

З 01 серпня 2016 року Закон України «Про публічні закупівлі» розповсюдився на всіх замовників. Відповідно до Закону та з метою зменшення витрат розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету при закупівлі товарів, послуг, робіт та забезпечення економного витрачання коштів міського бюджету 16 грудня 2016 року Знам’янською міською радою сьомого скликання прийнято рішення «Про використання системи електронних закупівель розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету у 2017 році», яким встановлено вартісні межі проведення допорогових закупівель в електронній системі закупівель. 

З метою участі у закупівлях, які оголошуються розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету, рекомендуємо підприємствам-товаровиробникам, суб’єктам підприємницької діяльності різних форм власності міста Знам’янка зареєструватися на будь-якому з майданчиків, що підключені в електронну систему  закупівель, знайти ту закупівлю, в якій ви бажаєте взяти участь і тоді подати свою цінову пропозицію.

Відділ економічного розвитку, промисловості,
інфраструктури та торгівлі Знам’янського міськвиконкому

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 783 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты