Неділя, 07.07.2024, 08:25
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Вересень » 7 » Реєстрація народження дітей в пологових будинках
12:40
Реєстрація народження дітей в пологових будинках
12
Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою – це закріплено в статті 51 Конституції  України.

Щоб зробити маленький внесок для комфорту жінок, які народжують майбутнє покоління, з метою реалізації сервісів Міністерства юстиції України, забезпечення ефективності роботи відділів державної  реєстрації  актів цивільного стану та створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу  громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 1593/5 від 26.08.2015, Знам’янським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану запроваджено прийняття працівниками відділу документів необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини та видачі свідоцтв про народження дітей безпосередньо у пологовому відділенні Знам’янської центральної районної лікарні.

З цього питання працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану здійснюється виїзний прийом громадян безпосередньо у закладі охорони здоров’я, де приймаються пологи.

Суть заходу полягає у можливості отримання свідоцтва про народження дитини, ще до виписки з пологового будинку. Це є можливим завдяки роботі у пологовому будинку співробітника відділу державної реєстрації актів цивільного стану у режимі фронт-офісу, який  здійснює прийом документів та видачу свідоцтв. Очікується, що дана послуга спростить взаємодію молодих батьків з державними структурами та значно заощадить час.

Отже, збираючи все необхідне до пологового будинку, слід взяти з собою: паспорт батька та  матері, свідоцтво про шлюб. На випадок тих чи інших питань до батька (батьки на різних прізвищах, визнання батьківства) при державній реєстрації народження дитини, необхідна присутність і самого батька. 

Ця  новація має стати приємною та досить практичною новиною для  батьків, адже відтепер вони мають можливість отримати найперший документ своїх немовлят – свідоцтво про народження, не витрачаючи зайвого часу на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану,  а постійно залишатися поряд зі своїми малюками.

На сьогоднішній день зареєструвати народження дитини можна, як у Знам’янському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану за адресою : м. Знам’янка, вул.. М.Грушевського, 30 так і безпосередньо у Знам’янському пологовому будинку. Відтепер, при бажанні батьків, свідоцтва про народження можуть видаватися в закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи.  Ця послуга безкоштовна.

Начальник Знам’янського міського відділу 
державної реєстрації актів цивільного 
стану Головного територіального управління юстиції
у Кіровоградській області                            
І.І.Литвин
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 838 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты