П`ятниця, 26.04.2024, 16:01
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 4 » Реформа місцевого самоврядування – реформа для людей
18:13
Реформа місцевого самоврядування – реформа для людей
12
Відбулася зустріч міського та селищного голів з мешканцями територіальної громади смт. Знам”янка Друга з обговорення засад реформування місцевого самоврядування.

Розпочавши спілкування з представниками органів самоорганізації населення міський голова Ігор Борисович Крижановський відзначив, що на сьогоднішній день дуже активно обговорюється питання реформування місцевого самоврядування. Президент наголошує – влада і громадськість мають виробити спільні підходи щодо розвитку місцевого самоврядування в Україні, а головним результатом впровадження нової регіональної політики є зростання добробуту, підвищення комфорту й безпеки життєдіяльності людини незалежно від місця проживання. Міський голова ознайомив присутніх із проектом реформування органів місцевого самоврядування та зупинився на основних питаннях, як стосуються Кіровоградської області та Знам’янщини.
 
12
Селищний голова смт. Знам’янка Друга Сергій Іванович Філіпенко свій виступ розпочав зі слів вдячності, що пролунали на адресу представників органів самоорганізації населення та мешканців селища. Він наголосив на тому, що тільки спільними зусиллями влади і громади відроджується рідне селище, надається йому ще більш сучасний вигляд. "Президент Віктор Янукович перший, хто взявся за реформу місцевого самоврядування. Проект Концепції реформування відповідає світовим стандартам місцевого самоврядування, але головне завдання – це втілення її основних положень з максимальним позитивним ефектом для мешканців територіальних громад нашої країни», - зазначив селищний голова. Селищний голова Філіпенко С.І. зазначив, що на території Знам’янської Другої селищної ради здійснюється великий обсяг робіт, а саме: відновлюється зовнішнє освітлення, проводяться роботи з благоустрою селища, асфальтування тротуарів, поточний ремонт та грейдування доріг, впорядкування кладовищ, які знаходяться на території селищної ради, облаштування дитячих майданчиків для дітлахів. Щоденно мешканцям селища надаються послуги із земельних питань, видача різноманітних довідок, прийом документів на всі види соціальних допомог. Також, селищною радою проводиться робота з молоддю та сім’ями, які потребують допомогу. Сергій Іванович зауважив, що для того, щоб цей обсяг робіт проводився на тому ж рівні та надалі покращувався, необхідно зберегти селищну раду як територіальну одиницю.

Представники територіальної громади селища обговорили питання реформування місцевого самоврядування, подякували міському та селищному голові за те, що під час зустрічей з очільниками області, на сесіях селищної та міської рад, відстоюють інтереси мешканців селища.

Наприкінці зустрічі міський голова І.Крижановський подякував присутнім за їх небайдуже ставлення до процесів, що відбуваються в Україні, та зазначив, що врахування інтересів та потреб кожного члена громади в усіх сферах життя – ключове завдання Глави держави у реформуванні місцевого самоврядування, а органи виконавчої влади, органи самоорганізації населення на місцях є інструментом втілення в життя головних завдань реформи.

Учасники зустрічі підтримали необхідність реформування органів місцевого самоврядування, але висловили пропозиції, що сільські та селищні ради з кількістю 3 – 5 тисяч мешканців не повинні бути ліквідовані. Адже саме органи місцевого самоврядування на своїх територіях надають громадянам багато видів послуг, виконують програми соціально-економічного розвитку, благоустрою, санітарного порядку та ін. Також, було зазначено, що потрібно зберегти м.Кіровоград як обласний центр, а місто Знам’янку - містом обласного підпорядкування.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 853 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/2

Кировоград: новости и сайты