Четвер, 25.04.2024, 02:39
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Липень » 12 » Річниця центру: здобутки та перспективи
09:30
Річниця центру: здобутки та перспективи
12
 1 липня 2016 року Олександрійський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відзначив першу річницю роботи центру.  Рік видався досить напруженим, так як все нове потребує відповідних вмінь, знань, навичок.  

Але працівники центру успішно справились з поставленими завданнями, центр на протязі року входив в десятку кращих серед 100 центрів України. Під юрисдикцію Олександрійського МЦ підпадають Олександрійський, Петрівський, Олександрівський, Знам’янський, Світловодський, Онуфріївський райони, міста Олександрія, Знам’янка та Світловодськ, що становить третину населення Кіровоградської області. 

За рік було проведено значну роботу : зареєстровано 1790 звернень клієнтів; надано 1318 консультацій і роз’яснень з правових питань різного характеру; видано 360  доручень адвокатам для захисту інтересів осіб, які звернулись до центру, в судовому порядку.   Найбільше громадян зверталися до центру по вирішенню сімейних, земельних, договірних і спадкових питань.

З ініціативи і за участю центру проведено десятки робочих зустрічей, круглих столів, семінарів і інших заходів, направлених на співпрацю з органами державної влади і органами місцевого самоврядування, громадськими та волонтерськими організаціями з метою забезпечення надання громадянам правової допомоги, можливості захисту їх прав і свобод, організовано роботу виїзних консультаційних пунктів, підготовлено методичні рекомендації для різних категорій громадян з найбільш актуальних проблем. 

Місцеві центри забезпечують доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для низки соціально незахищених категорій громадян. Зокрема, малозабезпеченим, учасникам бойових дій (у тому числі, учасникам АТО із відповідним статусом, та членам сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, інвалідам, які отримують пенсію в розмірі менше двох прожиткових мінімумів та ін., у відповідності до ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Ці категорії осіб можуть, у разі потреби, скористатися послугами адвокатів для представництва своїх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах.

Розвиток системи надання безоплатної правової допомоги набирає обертів. В усіх районних центрах області передбачено відкриття  бюро правової допомоги, як відокремлених підрозділів місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги, які повинні вже запрацювати з вересня місяця цього року, куди громадяни можуть звернутися за захистом своїх порушених прав за місцем проживання, скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати фахову безоплатну первинну правову допомогу. В центрі утворено відділ представництва в судах, спеціалісти якого будуть як адвокати представляти інтереси клієнтів.  В даний час також Міністерством юстиції запроваджено пілотний проект, відповідно до якого місцеві центри здійснюватимуть функцію прийняття та видачі документів  щодо державної реєстрації громадських формувань
.
Якщо вам потрібна консультація з правових питань, чи порушено ваше право просимо звертатися за правовою допомогою до нашого центру за адресою м. Олександрія вул..Першотравнева-18, контактні телефони ( 05235) 7-17-40, 7-04-04.


  

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 790 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты