П`ятниця, 29.03.2024, 09:33
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Лютий » 1 » Рік мобілізації для газети
16:31
Рік мобілізації для газети
12
Минулого тижня відбулася нарада за участю міського голови С.Філіпенка, першого заступника міського голови В.Загородньої, секретаря Знам’янської міської ради Н.Клименко та трудового колективу редакції міської газети «Знам’янські вісті». Оскільки Верховною Радою України прийнято Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ», який набрав чинності з першого січня 2016 року, обговорювалося питання участі в реформуванні. Головний редактор видання 

Надія Коленченко поінформувала, що відповідно до Закону реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій відбуватиметься у два етапи: перший - упродовж одного року з дня набрання чинності цього закону, другий – протягом наступних двох років. 

На першому етапі здійснюється реформування друкованих державних і комунальних ЗМІ, які внесено до переліку видань та найближчим часом будуть  затвердженими Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади.
На другому етапі здійснюється  реформування тих державних і комунальних друкованих ЗМІ, які змінять форму власності під час другого етапу реформування.

- На Кіровоградщині у пілотному проекті беруть участь лише кілька редакцій, - зазначила Надія Іванівна. – Здебільшого це ті друковані видання, де забезпечено замкнений цикл виробництва, тобто мають редакційно-видавничі комплекси, а отже й можливість додатково заробляти кошти. Обласна спілка журналістів інформуватиме про реалізацію пілотного проекту, тісний зв’язок із його учасниками підтримую і я, щоб врахувати всі нюанси. Бо, як кажуть, краще вчитися на чужих помилках. Колектив редакції газети «Знам’янські вісті» вирішив брати участь у другому етапі реформування, який розпочнеться 2017 року і завершується у 2019-у. 

Як саме він відбуватиметься, поки що не визначено. Тож 2016-й рік має стати для нашого колективу мобілізуючим. Відбулося багато нарад, висловлено конкретні пропозиції, які спільно втілюємо у життя, визначено пріоритети, працюємо в режимі економії. За час, який залишився, плануємо використати всі ресурси для покращення матеріально-технічного забезпечення, щоб у подальшому працювати самостійно. Однак, запевнила Н.Коленченко, ми й надалі працюватимемо на громаду, забезпечуючи знам’янчан достовірною,об’єктивною  інформацією. Адже співпраця з міською радою не припиняється, а набуде інших, договірних партнерських відносин.

Міський голова Сергій Філіпенко підтримав рішення колективу про участь у другому етапі реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. Він підкреслив, що цей час колектив матиме можливість вивчити досвід колег, використати всі наявні ресурси для поповнення бюджету редакції, оновлення матеріально-технічної бази, збільшення тиражу.

- Газета «Знам’янські вісті» у нашому місті має незаперечний авторитет, який здобував не лише нинішній склад колективу,  а й ваші попередники, - зазначив С.І.Філіпенко. – Торік колектив редакції «ЗВ» відзначив 85-річний ювілей, і вже дев’яте десятиліття він спільно зі своїми читачами пише історію нашого міста, багатьох знам’янчан. «Знам’янські вісті» у місті люблять за цікаву об’єктивну інформацію, її читають і обговорюють. А під час обласного журналістського семінару, який відбувся 2015 року, я особисто переконався, що діяльність колективу «Знам’янських вістей» високо оцінюють і колеги з інших періодичних видань. Тож сподіваємося, що колектив редакції достойно витримає цей перехідний етап, а газета отримає новий поступ. Бажаю колективу редакції втілення у життя результативних планів і цікавих творчих ідей.

Вікторія МІРКЕВИЧ
 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1076 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.9/7

Кировоград: новости и сайты