Понеділок, 13.05.2024, 18:24
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Січень » 13 » Різдвяні передзвони
12:56
Різдвяні передзвони
 
12  13-14-го січня в Україні відзначають народні свята – Маланки (Щедрий вечір) та Василя (старий Новий рік).  В цей день по старій народній традиції вулицями сіл і міст ходить Маланка із щедрівками та засіваннями. Це веселий, жартівливий обряд,в якому зазвичай беруть участь багато персонажів: сама Маланка, Василь, щедрівники, засівальник,тощо. Вважається добрим знаком, якщо Маланка не мине хату, а щедро насіє і побажає господарям добра та щастя. Віншування Знам'янчан - працівників підприємств і організацій та театра¬лізовані дійства у новорічно-різдвяні свята вже давно стали традиційними.  Не відступають від народних традицій і учасники хорової групи народного ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» міського Палацу культури, вихованці дитячих дошкільних закладів № 6 "Сонечко" та № 7 "Козачок", які завітали до міськвиконкому 13 січня 2012 року.  
12           А все тому, що відродженню фольклорної спадщини українського народу, його традицій, звичаїв, обрядів керівник хорової групи ансамблю «Барвінок » - заслужений працівник культури Мельниченко Євдокія Павлівна надає особливу увагу. – Дуже важливо не розгубити традиції власного народу, наших дідів, батьків, – переконана директорка Палацу культури Лілія Кравцова . – Коляда, Щедрий Вечір, свято Василя, Водохреща, – це духовна спадщина нашого народу, яку ми маємо зберегти для майбутніх поколінь.Не зраджуючи народним традиціям, колядники співали : «Пане господарю, запроси Вертеп до хати, радісну новину хочем розказати. Про народження Христа величну співаєм, Сина Божого в колядках прославляєм» працівникам міськвиконкому.   
12           За звичаєм, були тут і вередлива Коза, і Маланка. Віншуваннями та щедрівками діти та дорослі привітали присутніх зі святами. Побажали усім добра, злагоди, добробуту, а керівництву міста плідної праці на благо міста. Міський голова І.Крижановський, секретар міської ради А.Тесленко, керуюча справами міськвиконкому Н.Тесленко та всі працівники виконавчого комітету подякували щедрувальникам, побажали гарного настрою, здоров'я і подарували солодощі.   
12           Шануймо наші народні традиції, як це роблять «Барвінчани». Засіваймо ниву життя добром і любов’ю. І нехай несеться від хати до хати «щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я»!..
Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 947 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты