Вівторок, 30.04.2024, 12:17
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Січень » 10 » Різдвяний флеш-моб «З Різдвом Христовим, Україно!»
11:33
Різдвяний флеш-моб «З Різдвом Христовим, Україно!»
12
Різдво Христове – одне з найбільших і найвеличніших християнських й народних свят в Україні, з яскравими обрядовими дійствами, із старослов’янськими колядками, ворожінням, ходінням від хати до хати з піснями і вітаннями, частуванням дітей.

Різдво вважають святом сім'ї, його традиційно святкують у родинному колі. Вечір напередодні Різдва називають Святий вечір або «Багата кутя». До нього ретельно готувалися. Господиня представляла найголовніші плоди поля, городу і саду. Ніби звітувала новому рокові за свій багатий врожай у минулому році. Господар вносив до хати Дідуха і ставив на покуті біля святкового столу. 
 
12
Працівники бібліотеки-філії №3 (завідуюча Ноздра Л.Д.) відтворили атмосферу святвечора під час різдвяного флеш-мобу «З Різдвом Христовим, Україно!», мета якого – поглиблення знань з історії виникнення свята, прищеплення любові до традицій українського народу. 

Бібліотекарі підготували інсталяцію традиційного столу, на якому представили всі 12 страв. До кожної страви додавалася рецепт приготування. Ведуча заходу розповіла про традиції і таїнства Святвечора, про гарний звичай, котрий споконвіку існував у нашому народі - бажати один одному і господарям щастя-здоров'я, многих літ і всяких статків у хаті і родині, а вокально-фольклорна група Палацу культури «Берегиня» виконала колядки.

Для учасників заходу проводилась «Різдвяна вікторина» під час якої переможці отримали смачні нагороди, а по закінченню всі учасники пригощалися смачною кутею.
Категорія: Новини культури | Переглядів: 948 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты