П`ятниця, 19.04.2024, 02:16
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Січень » 6 » Різдво Христове
11:21
Різдво Христове
12
Один з найзнаменніших і найвеличніших празників святкового календаря  це Різдво Христове, що в народі йменують  просто Різдвом. Понад  півтора  тисячоліття  з року в рік увесь християнський світ з радістю і благовінням відзначає день приходу на світ Сина Божого. Український  народ  має  винятково гарні й багаті традиції  святкування Святого вечора та Різдва.

Зимові  свята пов’язані з приємними сюрпризами, надіями  на чарівне  виконання бажань, вірою, що все загадане  здійсниться. 

Напередодні  Різдва Христового працівники міської юнацької бібліотеки підготували  та провели  народознавчу веселку «Різдво колядує добром під вікном», яка  супроводжувалася  розповідями  про Різдво та колядування. 
12

На заході були присутні  викладачі  викладачі  дитячої музичної  школи ім. М. Лисенка. Бібліотекарі розповіли  про те, що традиційним символом Різдва є – дідух , який традиційно ставив господар на покутті перед «багатою вечерею», про те , що господині готували 12 страв, бо у Христа було 12 апостолів. 

Усі страви були пісні. Обов’язковою стравою є – кутя. А найбільшою  радістю на  Різдво  вважається  прихід колядників із  зіркою. Зірка означає  очищення  дому  від усього поганого, що було у старому році та знамення всього доброго, світлого,чистого, мирного. 

Зірка  в українських колядках  славить той день, ту годину, коли народився найкращий із людей –Христос, який уперше приніс на землю філософію любові – любові людини до людини – та заперечення усього зла на землі.

На завершення заходу всі присутні заспівали колядку « Добрий вечір тобі, пане господарю».

Категорія: Новини культури | Переглядів: 877 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты