Субота, 27.04.2024, 06:29
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Липень » 28 » Рятувальники дбають про пожежну безпеку у лісових масивах
12:24
Рятувальники дбають про пожежну безпеку у лісових масивах
12
З дитинства ми знаємо, що від рослинного світу нашої землі залежить чисте повітря. А, отже, збереження зелених насаджень – обов’язок кожного мешканця планети. Проте, не усі пам’ятають цю аксіому і людський фактор залишається найпоширенішою причиною виникнення загорянь у лісових масивах.

Що ж саме може спричинити пожежу? Зазвичай, це залишене непогашеним після відпочинку багаття, кинутий недопалок чи сірник, осколки розбитих пляшок, які відіграють роль лінз тощо. Достатньо однієї іскри, щоб безжальний вогонь поглинув сотні квадратних метрів лісових насаджень.
А для того, щоб такого не сталося не тільки представники лісового господарства, а й рятувальники Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області опікуються цими питаннями. З цією метою протягом пожежонебезпечного періоду здійснюються рейдові перевірки дотримання громадянами правил протипожежної безпеки у екосистемах. У разі виявлення порушників, застосовуються відповідні запобіжні заходи. 

12
17 липня працівниками пожежно-рятувальної служби м.Знам’янки здійснено виїзд на територію державного лісового фонду Знам’янського лісництва ДП «Чорноліське лісове господарство». Учасники рейду здійснили обхід територій, де найчастіше збираються охочі до відпочинку на лоні природи. Зловживань пожежною безпекою виявлено не було. Навпаки, відпочиваючі, з якими поспілкувались рятувальники, порадили усім дотримуватись правил безпеки у лісах та наголосили, що місця відпочинку треба після себе обов’язково прибирати. Це сприятиме збереженню чистого довкілля та попередженню небажаних загорянь. А головне, наступного разу, коли захочеться відпочити на природі 

у дружній компанії, буде приємно  повернутися під крони дерев, які радо зустрінуть тих, хто дбає про них. Також жителям м. Знам’янки та Знам’янського району надали застережні листівки. Разом з тим, під час перевірки учасники переконались, що лісівники вжили усіх можливих заходів щодо збереження лісового фонду району: прокладено мінералізовані смуги,  встановлено застерігаючі та попереджувальні таблички, змонтовано шлагбауми у місцях несанкціонованого в’їзду до лісу.  

Звертаємось до усіх жителів Знам’янщини з проханням бути обережними з вогнем у лісових масивах та лісонасадженнях, особливо у спекотний період та не забувати, що лісова пожежа дуже швидко поширюється. Будьмо відповідальними – бережімо атмосферу нашої планети а, як наслідок – своє життя!
 
Знам’янський МРВ Управління ДСНС 
у Кіровоградській області
 

Категорія: Новини Знам’янського МРВ УДС НС України в Кіровоградській області | Переглядів: 1094 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3

Кировоград: новости и сайты