Середа, 03.07.2024, 04:24
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 58
Гостей: 58
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Серпень » 12 » Рятувальники та лісівники провели профілактичну роботу на території лісництва
07:39
Рятувальники та лісівники провели профілактичну роботу на території лісництва
12
У період спеки рятувальники спільно з працівниками лісового господарства  продовжують контролювати стан пожежної безпеки на території лісових масивів Знам’янського району. Висока температура повітря може стати одним з чинників пожеж, а чи не найбільшим ворогом лісу є людський фактор. Саме через людську необачність може статися лісова пожежа.

Тому порушників виявляють завчасно, проводячи рейди, та пояснюють відпочивальникам наскільки небезпечно залишати у лісі тліюче згарище. 05 серпня такий рейд відбувся на території Богданівського лісництва ДП «Чорноліський лісгосп».
                                                                  
12
Рятувальники та лісівники відвідали одне з лісонасаджень  лісництва. Щоб вберегти ліс лісники вживаються всі заходи безпеки, зокрема розміщуються шлагбауми на в’їздах до лісу. Під час рейду рятувальники переконалися, що автомобілі сюди не потрапляють. 

А от з відпочивальниками провели профілактичну роботу. Нагадали, що у період найвищого класу пожежної небезпеки у лісі забороняється палити багаття, залишати недопалки. 
                                                                        
12
Якщо температура повітря все ж дозволяє розпалити вогнище, залишаючи ліс, треба залити згарище водою та переконатися, що воно повністю згасло. Інакше через одну жарину може виникнути низова пожежа лісу. А вже верхова пожежа нищить дерева, які вирощувалися десятиліттями. 

З боку місцевих жителів організатори рейду теж зустріли розуміння. На думку одного з них, «забути» загасити багаття неможливо, оскільки це просто злочинно. Працівники Знам’янського МРВ Управління ДСНС в області також вручили кожному громадянину застережні листівки, де наводять поради щодо пожежної безпеки у лісі.

12
Обстеживши територію ДП «Чорноліський лісгосп», порушників не виявили. Але це не є приводом припиняти рейдові перевірки, оскільки саме така робота дає змогу попередити лісові пожежі.

Категорія: Новини Знам’янського МРВ УДС НС України в Кіровоградській області | Переглядів: 1048 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3

Кировоград: новости и сайты