Понеділок, 06.05.2024, 07:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Червень » 13 » Робоча нарада
15:28
Робоча нарада
12           Секретар міської ради Н.Адамович провела робочу нараду за участю голів постійних комісій Л.Суслова, І.Савельєва,  І.Качанова та депутатів міської ради по питанню проведення земельних торгів з метою реалізації програми економічного і соціального розвитку м.Знам’янка на 2014 рік.

Начальник відділу земельних питань А.Грицюк проінформувала присутніх, про те, що продаж земельних ділянок державної та комунальної форми власності в Україні здійснюється виключно на земельних торгах (аукціонах). У такому ж порядку здійснюється продаж права суперфіцію, емфітевзису на незабудовані земельні ділянки та передача їх в оренду, а також реалізація земельних ділянок у разі звернення стягнення на предмет іпотеки. Донедавна порядок організації та проведення земельних аукціонів був врегульований нормами глави 21 Земельного кодексу, які носили загальний характер і породжували різні проблеми правозастосування. Так,  5 липня 2013 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України» (щодо порядку проведення торгів), який набрав чинності вже 19 серпня 2013 року і спрямований на врегулювання питань, пов'язаних з проведенням земельних аукціонів.

Також, наголосила, в яких випадкахповинен або може проводиться земельний аукціон. В обов'язковому порядку на земельних аукціонах здійснюється продаж земельних ділянок державної та комунальної власності або прав, крім випадків прямо передбачених законом. Наприклад, земельні торги не проводяться при передачі земель загального користування садовому товариству або кооперативу. Також, на аукціонах продаються земельні ділянки державної власності разом з розташованими на них об'єктами, що підлягають приватизації. У такому випадку аукціон проводять органи приватизації.Продаж земельних ділянок, що перебувають у приватній власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) може здійснюватися на земельних торгах виключно з ініціативи власників цих ділянок. У такому випадку порядок проведення земельних торгів регулюється положеннями Земельного Кодексу, якщо інше не передбачено законом або договором з виконавцем земельних торгів.

І,нарешті, звернення стягнення на земельні ділянки або права на них здійснюється державним виконавцем при виконанні рішень, що підлягають примусовому виконанню також на аукціонах.

У 2014 році відбулося 3 аукціони з продажу права оренди та права власності на земельні ділянки. До  міського бюджету надійшли кошти від продажу землі та орендної плати за землю.

 

 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 828 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты