П`ятниця, 19.04.2024, 18:23
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 28 » Робоча зустріч міського голови Ігоря Борисовича Крижановського з народним депутатом Олесем Станіславовичем Довгим
08:33
Робоча зустріч міського голови Ігоря Борисовича Крижановського з народним депутатом Олесем Станіславовичем Довгим
 
12
Днями відбулася робоча зустріч міського голови Ігоря Борисовича Крижановського з народним депутатом Олесем Станіславовичем Довгим. З якими проблемами звертався міський голова, які питання порушувалися під час зустрічі - у цьому інтерв’ю.

- Ігоре Борисовичу, що нині для міста є найбільш болючим, які проблеми є першочерговими?  

- Другорядних проблем у місті не існує, за кожною - люди, а отже, й потребують вирішення. Однак є такі,що потребують уваги вищих інстанцій, тож і звернувся до депутата нашого округу Олеся Довгого.
Зокрема, про неузгодженість меж міста. Виявлено суб'єкти підприємницької діяльності, установи та організації, які фактично функціонують на території м. Знам'янки, але сплачують податки до місцевого бюджету Знам'янського району, що має негативний вплив на наповнення міського бюджету (втрати податків із доходів фізичних осіб, плати за землю, акцизного податку та інших). Такою ж є проблема адміністрування податків і зборів. Відсутність інформації про базу оподаткування та недостатністю контролюючих функцій фіскальної служби (особливо це стосується податку на нерухоме майно, транспортного та акцизного податків). Що також відчутно при наповненні бюджету.

- Уже не перший рік говоримо про недостатнє фінансування освіти у місті.
- Так звертався і щодо недостатності освітньої субвенції. Бюджету міста Знам'янки передбачено освітню субвенцію з державного бюджету - в сумі 20307,4 тис. грн. У зв'язку зі значним збільшенням розміру індексації заробітної плати, вартості енергоносіїв та комунальних послуг, коштів цієї субвенції не вистачає на утримання загальноосвітніх шкіл в частині обов'язкових навчальних планів. Для покриття цих витрат потрібні додаткові кошти з державного бюджету - в сумі 2884,4 тис. грн.
Для своєчасної виплати відпускних та допомоги на оздоровлення для вчителів не вистачає бюджетних призначень на травень та червень поточного року, в результаті чого виникла необхідність наблизити бюджетні призначення освітньої субвенції з державного бюджету на зазначений період.

- Тему лікарні порушували?
- Звісно, як одну з найбільш важливих. Державним бюджетом на 2015 рік місту Знам'янці не передбачено медичної субвенції. Нині час з районного бюджету передано частину субвенції - в розмірі 5329,4 тис. грн., сума якої лише наполовину забезпечує видатки на заробітну плату та оплату енергоносіїв. Для утримання закладу охорони здоров'я «Відділкова лікарня станції Знам'янка» ДП «Одеська залізниця» місту необхідно додаткові кошти - в сумі 5000,0 тис. грн. Оптимізація мережі цього закладу наразі не є можливою, оскільки установу не передано з державної до комунальної власності.

- На всіх зустрічах, зібраннях, у листах і скаргах згадуються дороги.
- У зв'язку із недобудовою об'їзного автошляху в обхід території міста, нагальною залишається проблема експлуатації доріг міста. Через велике навантаження негайного капітального ремонту потребують такі об'єкти:
вул. Партизанська (загальна кошторисна вартість складає 2895,482 тис. грн.);
ділянка міжнародної автомобільної дороги  загального користування державного значення М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине від км 0+000 до км 1+100 (орієнтовна вартість - 1200,0 тис. грн.). У зв'язку із недостатністю коштів у міському бюджеті, необхідно розглянути можливість фінансування цих робіт за рахунок коштів державного бюджету.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 871 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты