Вівторок, 07.05.2024, 20:06
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Березень » 14 » Роз’яснення про проведення безоплатного капітального ремонту житлових приміщень осіб, які мають право на таку пільгу
12:40
Роз’яснення про проведення безоплатного капітального ремонту житлових приміщень осіб, які мають право на таку пільгу
12       Роз’яснення про проведення безоплатного капітального ремонту житлових приміщень осіб, які мають право на таку пільгу, згідно Постанови КМУ від 20.05.2009 року №565
          Відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 року №565 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир осіб, які мають на це право» на ремонт мають право насамперед громадяни, чий статус відповідає Законам України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про жертви нацистських переслідувань», а саме:   
- інваліди війни й прирівняні до них особи;
-особи, які мають особливі, зокрема трудові, заслуги перед Батьківщиною;
- колишні малолітні в'язні концентраційних таборів, гетто й інших місць примусового тримання, визнані інвалідами;
- дружини (чоловіки) померлих жертв нацистських переслідувань;
- учасники бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років і більше (з 01.01.2013 року, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 18.09.2012 року №5279-VI)
           Безоплатний капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир проводиться за місцем постійного проживання і реєстрації особи, що має право на пільги, в помешканні, що належить особі на праві приватної, зокрема спільної, власності.
           Ремонт проводиться виходячи з розрахунку 21 кв. метр загальної площі житлового приміщення на кожну особу, що має право на пільгу, не частіше одного разу на 10 років. Ремонт надлишків загальної площі (тобто більше як  21 кв. метр) здійснюється на загальних умовах, за власний рахунок громадян пільгових категорій.
          Після обстеження будинку або квартири комісія визначає види та обсяги робіт, які необхідно в ній виконати, з урахуванням терміну здійснення останнього капітального ремонту. Складають дефектний акт, кошторис і визначають загальну вартість капітального ремонту.
         Фінансування витрат, пов'язаних із проведенням безоплатного капітального ремонту і складанням кошторисної документації відбувається за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, але у межах затверджених бюджетних призначень на відповідний рік. В разі відсутності коштів в поточному році на виконання вищезазначених робіт -  всі заяви осіб, які мають право на дану пільгу, реєструються в Книзі обліку на чергу до необхідного фінансування.
          Постановою КМУ від 20.05.2009 року №565 затверджено Перелік основних робіт, що виконуються під час проведення безоплатного капітального ремонту житлових будинків (додаток 3) і квартир (додаток 4)

Перелік основних робіт, що виконуються під час проведення безоплатного капітального ремонту житлових будинків
          
-    Ремонт, заміна зношених елементів будинку: конструкцій даху, віконних рам, дверних коробок і полотен, підлоги.
-    Ремонт,заміна пошкодженої покрівлі.
-    Ремонт, переобладнання кухонних плит, печей і димоходів до них; заміна печей на котли для обігріву житлових приміщень.
-    Ремонт, заміна пошкодженого технічного обладнання, що використовується в системах водопроводу, каналізації, гарячого водопостачання, центрального (місцевого) опалення та інших внутрішньобудинкових (внутрішньо квартирних) мережах.
-    Ремонт, заміна не придатних для експлуатації газових приладів (плит, колонок, водонагрівачів), за наявності актів ЗУЕГГ, електроплит.
-    Ремонт, заміна сантехнічних приладів (ванн, унітазів, умивальників, мийок).
-    Ремонт електромережі із заміною арматури (вимикачів, розеток тощо), не придатної до експлуатації.
-    Ремонт, заміна пошкодженого покриття підлоги.
-    Ремонт штукатурки, стін, стелі, перегородок.
-    Ремонт дверей із заміною окремих частин, ремонт стулок віконних рам.
-    Роботи із внутрішнього опорядження будинку або квартири виконуються без підвищення наявного рівня благоустрою: відновлення штукатурки, фарбування, часткова заміна облицювальної плитки, передбаченої проектом будівництва, обклеювання звичайними шпалерами.
-    Роботи із зовнішнього опорядження одноповерхових одноквартирних житлових будинків: відновлення штукатурки, облицювання, фарбування, ремонт і заміна пошкоджених водостічних жолобів.
-    Ремонт вимощення, сходів.

Перелік основних робіт, що виконуються під час проведення безоплатного капітального ремонту житлових квартир          

-    Ремонт, заміна зношених елементів: віконних рам, дверних коробок і полотен, підлоги.
-    Ремонт, переобладнання кухонних плит, печей і димоходів до них; заміна печей на котли для обігріву житлових приміщень.
-    Ремонт, заміна пошкодженого технічного обладнання, що використовується в системах водопроводу, каналізації, гарячого водопостачання, центрального (місцевого) опалення та інших внутршньоквартирних мережах.
-    Ремонт, заміна непридатних до експлуатації газових приладів (плит, колонок, водонагрівачів), за наявності актів ЗУЕГГ, електроплит.
-    Ремонт, заміна сантехнічних приладів (ванн, унітазів, умивальників, мийок).
-    Ремонт електромережі із заміною арматури (вимикачів, розеток тощо), не придатної до експлуатації.
-    Ремонт, заміна пошкодженого покриття підлоги.
-    Ремонт штукатурки, стін, стелі, перегородок.
-    Ремонт дверей із заміною окремих частин, ремонт стулок віконних рам.
-    Роботи з внутрішнього опорядження квартири виконуються без підвищення існуючого рівня благоустрою: поновлення штукатурки, фарбування, часткова заміна облицювальної плитки, передбаченої проектом будівництва, обклеювання звичайними шпалерами.


                                                                                                                          Управління   МА та ЖКГ     

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 873 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты