Понеділок, 06.05.2024, 11:21
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 2 » Розглянуто питання раціонального використання земельних ресурсів
14:20
Розглянуто питання раціонального використання земельних ресурсів
         
12Міський голова Ігор Борисович Крижановський провів нараду на тему: "Про раціональне використання земельних ресурсів в м. Знам’янці". У нараді взяли участь: секретар Знам'янської міської ради А.Тесленко, начальник Знам’янської ОДПІ головного управління Міндоходів по Кіровоградській області І.Гревцев, начальник відділу земельних питань Знам’янської міської ради А.Грицюк, заступник начальника управління Держземагенства в Знам’янському районі Ю.Коробов, начальник відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства міськвиконкому І. Качанов.

    Ігор Борисович акцентував увагу на раціональному використанні земельних ресурсів. Сказав, що стратегічні напрями раціонального використання земельних ресурсів земель міста орієнтуються на суттєве зростання ролі землі у формуванні бюджету міста та забезпечення комплексного розвитку земельних відносин, які повною мірою сприятимуть задоволенню соціально-економічних потреб населення і формуванню якісного екологічного середовища міста.

   Станом на 01.09.2013 року земельний фонд міста Знам’янки складає 1480 га. Всього в місті 9475 власників землі та землекористувачів, у тому числі: 18 підприємств, 87 організацій, установ, підприємств промисловості, транспорту, зв’язку, навчальних закладів та інших організацій; 9354 громадян є власниками і користувачами землі.

Найгострішими невирішеними земельними питаннями в місті Знам’янці залишаються: встановлення меж міста; закінчення робіт з повторної нормативної грошової оцінки земель міста; оформлення за рахунок бюджету міста документів, що посвідчують право користування земельними ділянками, на яких розміщені заклади освіти.

   Начальник відділу земельних питань А.Грицюк повідомила, що у зв'язку з необхідністю розв'язання проблем територіального розвитку міста з урахуванням розробленого нового генерального плану міста передбачається включення до меж міста частини територій Дмитрівської та Петрівської сільрад, які на даний час є фактично територіями з міськими юридичними адресами, інженерними та технічними комунікаціями, які утримуються за рахунок міста.  

    Відсутність затверджених та встановлених в натурі (на місцевості) меж міста залишається однією з ключових проблем реалізації повноважень Знам’янської міської ради по регулюванню землекористування, забезпеченню ефективного використання та охорони земель міста. Вказана проблема постійно провокує виникнення конфліктів при прийнятті управлінських рішень з землекористування. Вона призводить до порушення прав територіальної громади та незаконного розпорядження землями міста. 

   Це унеможливлює в повному обсязі надходження до міського бюджету коштів від сплати за землю, яка фактично використовується для міських потреб.
Учасники наради обговорили питання повторної нормативної грошової оцінки земель міста, проведення робіт з інвентаризації земель міста, оренди земель, функціонування ринку земель, контролю за використанням та охороною земель, концептуальні положення Генерального плану міста в системі раціонального землекористування.

   Як зазначила Алла Анатоліївна, однією з важливих правових форм використання землі в сучасних умовах є її оренда. Перший договір оренди земельної ділянки в м.Знам’янка був зареєстрований у 1994 році. За станом на 01.07.2013 у місті зареєстровано 277 діючих договорів оренди. На кінець 2013 року очікуються надходження від орендної плати за землю у розмірі близько 1млн 200 тис.грн. Орендна плата у загальній сумі надходжень від плати за користування землею зросла з 413,7 тис.грн у 2007 році до 999,916 тис.грн у липні 2013 року.  

   Підводячи підсумки наради, міський голова І.Крижановський зазначив, що поряд із зростанням інвестиційного та виробничого потенціалів землі як самостійного фактора економічного зростання необхідно виконати важливі заходи і завдання, необхідні для подальшого розвитку земельних відносин, гарантування прав на землю територіальної громади міста, формування якісного екологічного середовища для знам’янчан, зокрема:

- встановити і затвердити межі міста і виготовити правовстановлюючу документацію на міські межі;

- провести формування земель територіальної громади міста з виготовленням документів на право комунальної власності на землю;

- розробити і затвердити план земельно-господарського устрою території міста як основний документ для оптимізації та екологізації землекористування, розвитку ринку земель та системи оподаткування, забезпечення належного режиму для використання і охорони земель;

- завершити інвентаризацію земель міста, формування об'єктів і встановлення меж водного, природно-заповідного, рекреаційного та історико-культурного фондів земель, прибудинкових територій, земель у межах охоронних, санітарно-захисних зон і зон особливого режиму землекористування;

- забезпечити подальший розвиток ринку земель з запровадженням прозорої процедури конкурентних засад, оновленням нормативної грошової оцінки земель, переглядом ставок оренди землі, законодавчим врегулюванням існуючих проблем щодо земельного податку, орендної плати, пільг щодо плати за землю;

- удосконалити зонування території міста, дослідити земельно-правові проблеми формування приміської зони міста, здійснити оптимізацію землекористування промислово-транспортних об'єктів та територій для реконструкції житлового фонду;

- забезпечити належний рівень охорони всіх категорій земель, рекультивацію порушених земель з залученням їх у господарський обіг тощо.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 859 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты