Неділя, 05.05.2024, 17:17
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 15 » Розпочато Тиждень відкритих дверей Європейського тижня місцевої демократії
10:38
Розпочато Тиждень відкритих дверей Європейського тижня місцевої демократії
    
12 Європейський тиждень місцевої демократії - нова політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. Цей захід має щорічно організовуватися місцевими органами влади усіх держав - членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі на місцевому рівні.

Проведення заходу призначено на тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування у 1985 році. За допомогою цього правового інструменту держави-члени Ради Європи, які підписали Хартію, зобов'язуються втілювати принципи місцевого самоврядування в своєму національному законодавстві.

Основними цілями проведення Європейського тижня місцевої демократії визначено :

підвищення рівня обізнаності громадян Європи стосовно діяльності місцевих органів виконавчої влади та можливості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні;

заохочення членів муніципальних рад та державних службовців до участі у демократичному процесі на місцевому рівні з метою запровадження стандартів публічної етики як основи відносин з громадянами;

розвиток місцевої демократії як компоненту становлення демократичної Європи та інформування громадськості про роль Ради Європи у цьому процесі.

У рамках Європейського тижня місцевої демократії з 14 жовтня у відділі молоді та спорту Знам’янського міськвиконкому розпочато Тиждень відкритих дверей. 

Мета проведення Тижня – ознайомлення молодіжних громадських організацій із діяльністю відділу, хід реалізації державної молодіжної політики на території міста, із завданнями та принципами функціонування європейських стандартів системи місцевого самоврядування, правами і можливостями громадян на участь у цьому процесі.

У рамках проведення Тижня планується проведення зустрічей з учнівською молоддю міста, представниками шкільного парламенту з актуальних питань щодо надбань України на шляху до ЄС.
Це забезпечить не тільки підвищення рівня політичної обізнаності громади, але й сформує у мешканців міста почуття приналежності до побудови спільної Європи і, що є особливо важливим, особистої відповідальності за реалізацію цього процесу на місцевому рівні.

Тож відділ молоді та спорту у рамках Тижня відкритих дверей чекає на молодь міста.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 751 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты