Четвер, 02.05.2024, 05:27
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Листопад » 5 » Розробка та прийняття Генерального плану є питанням номер один на теперішній час
18:09
Розробка та прийняття Генерального плану є питанням номер один на теперішній час
12 Міський голова І.Крижановський взяв участь у засіданні Регіональної ради області, під час якої аналізувався поточний стан справ із встановленням меж населених пунктів області. 
Голова облдержадміністрації Сергій Ларін звернувся до очільників райдержадміністрацій та міськвиконкомів прискорити роботу по завершенню встановлення меж населених пунктів області.
- Встановлення меж населених пунктів має важливе значення, у тому числі і для залучення інвестицій - підкреслив Сергій Ларін. На переконання очільника області, зміна меж міста або села зможе внести у володіння громади різні промислово-господарські території, а також допомогти залучити інвесторів, що дасть додаткові надходження до місцевих бюджетів.
- Планування територій – це планування її розвитку! – впевнений голова облдержадміністрації.
Особливе занепокоєння виникає з приводу реалізації запланованих інвестиційних проектів в рамках програми "Центральний регіон-2015".
- Якщо з наступного року інвестпроекти не будуть працювати – доведеться приймати кадрові рішення, - зауважив Сергій Ларін. Тому голова облдержадміністрації порадив усім привести до ладу містобудівну документацію і вирішити усі спірні питання щодо меж територій. – Не повинно бути переможця і переможеного. Шукайте компроміс, йдіть на поступки один одному, - зазначив Сергій Ларін. Це питання необхідно врегулювати ще й для того, аби вправно спрямувати бюджетні потоки, зокрема, субвенції.
Поточну ситуацію із встановленням меж населених пунктів області охарактеризував начальник головного управління Держкомзему в області Віктор Петрікєєв. За його інформацією, станом на 1 жовтня 2011 року в області налічується 1035 населених пунктів, з них: міст обласного значення – 4, міст районного значення – 8, селищ – 27, сільських населених пунктів – 996. Із загальної кількості населених пунктів лише у 205 поселеннях проведено роботи щодо встановлення меж площею - 50,784 тис. га, що становить 22,2 % від загальної площі. Не ідеальним є цей показник і в цілому по Україні – на рівні 56%.
Свою позицію висловила і начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова. На її переконання, на сьогодні першочерговим завданням для територій є затвердження генеральних планів, яких наразі в області має всього 704 населених пункти. – Генеральний план – це документ, що дозволить вирішити питання сталого розвитку території, вирішить питання розмежування земель та перспектив розміщення об’єктів різного призначення.
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко висловився з приводу вирішення "добросусідських" питань між населеними пунктами з приводу визначення меж територій. Він порадив присутнім керівникам територій прислухатися до побажань мешканців і не зволікати із затвердженням містобудівної документації. Адже відповідно до нового законодавства про містобудівну діяльність з 1 січня 2012 року без такої документації у населеному пункті не можна буде спорудити жодного об’єкту.


                                          За матеріалами сайту Кіровоградської обланої державної адміністрації
Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 837 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты