П`ятниця, 29.03.2024, 08:02
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Жовтень » 29 » Самий головний меморіал – людська пам’ять
08:19
Самий головний меморіал – людська пам’ять
 
12
Щорічно 28 жовтня відзначають День визволення України від фашистських загарбників як день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. 27 жовтня 1944 року війська 4-го Українського фронту визволили Ужгород, а 28-го - Чоп, останній населений пункт Закарпаття. Саме цей день увійшов в історію, як день визволення України. Населення України боролося проти фашизму в лавах Червоної Армії, брало участь в партизанському та підпільному русі. Ця війна завдала Україні величезних втрат. 

Цього року в смт. Знам’янка Друга біля братської могили було проведено урочистий мітинг-реквієм з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. 

Ведучі мітингу (вчитель Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. № 7 Свірбій С.А. та учень Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. № 7 Рогов Данило) закликали присутніх задуматися, чи сповна ми цінуємо те, що здобуто такою жертвою: «Душа прагне сказати слова щирої вдячності тим, хто назавжди залишився в бронзі. Спасибі за мир і спокій, за блакитне небо, за солов’їні ранки, за щастя жити на звільненій землі. Тільки пробачте нас, що ми живемо, а ви – ні. Знайте, ми пам’ятаємо!»  
 
12
Із словами щодо вшанування пам’яті загиблих виступив селищний голова Філіпенко Сергій Іванович, який зазначив, що в даний час необхідно велику увагу приділяти героїко-патріотичному вихованню підростаючого покоління. Також, він побажав односельцям і всім жителям України миру, благополуччя, злагоди, а ветеранам – довгих років життя, міцного здоров’я та достатку. 

До всіх присутніх звернулася голова ради ветеранів селища Промахова Любов Юхимівна: «З кожним роком ветеранів стає все менше. В селищі їх на даний час четверо: Боброва Марія Іванівна, Щуров Петро Пилипович, Капелюшний Тимофій Дорофійович, Самофалов Олександр Никифорович. Все, що ми можемо їм дати – це вдячність та пам’ять. Кожне серце сьогодні і завжди повинно берегти пам’ять про всіх, хто відстояв державу в тій страшній війні.» 
 
12
Селищний голова, голова ради ветеранів, учні шкіл та мешканці селища поклали квіти на Братську могилу загиблих воїнів. Пам’ять полеглих в боях співвітчизників було вшановано хвилиною мовчання. 
На мітингу були присутні ветерани-односельці: партизанка Боброва Марія Іванівна та Самофалов Олександр Никифорович.

Із піснею «Встала мати - Україна» виступив вокально-хоровий колектив селищного Будинку культури «Горлиця» (художній керівник – І. Борідченко). С. Чередніченко прочитала вірш «Я – Україна».

 
12
70 років. Для історії це зовсім небагато, а для людини… Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшов в безсмертя, визволяючи нашу рідну Україну. Вшановуємо їх.


Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 960 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты