Четвер, 25.04.2024, 03:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 28 » Самий головний меморіал – людська пам’ять, яку потомки несуть у вічність у своїх серцях
20:17
Самий головний меморіал – людська пам’ять, яку потомки несуть у вічність у своїх серцях
12
Кожного року 28 жовтня по всій Україні відзначають річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників. 69 років відділяє нас від буремних воєнних років. Для історії це небагато, а для людини – це майже життя.

І в цьому році в цей день в смт. Знам’янка Друга було проведено урочистий мітинг з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.
 
 
Із словами вшанування пам’яті загиблих виступили селищний голова Філіпенко Сергій Іванович та голова ради ветеранів Іванов Микола Васильович.

«Самий головний меморіал – людська пам’ять, яку потомки несуть у вічність у своїх серцях. Тому ми повинні пам’ятати, що було зроблено нашими воїнами-визволителями для миру на нашій землі. Нехай сьогодні і завжди в наших домівках, панують мир, благополуччя і злагода »- звернув увагу присутніх Філіпенко С.І.

Ведучі (Дубініна І.М., Перепелятникова О.В. та Блакитна К.) розповіли присутнім історію Великого подвигу наших односельців: «У літопис Великої перемоги навічно вписані імена тисяч і тисяч славних синів та доньок України. Воювали вона на різних фронтах, виборюючи перемогу – одну на всіх. Понад 12,5 тисяч захисників рідної землі дала Знам’янщина. Серед них 12 Героїв Радянського Союзу, один з них наш земляк Ананьєв Іван, нагороджений медаллю «За відвагу» у боях за Кіровоградщину та солдатським «Орденом Слави» третього ступеня. Указом Президії Верховної Ради Союзу Радянських Соціалістичних Республік від 24 березня 1945 року йому присвоєне звання Героя Радянського Союзу. На Знам’янській землі поховано 6 тис. 367 солдат і офіцерів. Понад 7,5 тисяч знам’янчан полягли на фронтах війни. Їх імена викарбувані на багатьох солдатських могилах, на шляху від Сталінграду до Берліну.»
 
12
 
Під час мітингу перед присутніми виступив вокально-хоровий колектив «Горлиця» із піснею «Ой тумани мої, растумани…».
Пам’ять полеглих в боях співвітчизників було вшановано хвилиною мовчання.


Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 1155 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты