Вівторок, 16.04.2024, 21:21
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 20 » Семінар – практикум з відповідальними за правоосвітню роботу на підприємствах, установах та організаціях
09:17
Семінар – практикум з відповідальними за правоосвітню роботу на підприємствах, установах та організаціях
12
Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами підприємств, установ та організацій міста за правоосвітню роботу. Для участі у проведенні семінару були запрошені також керівники та бухгалтери бюджетних установ.

На порядок денний семінару – практикуму було винесено актуальні питання формування місцевого бюджету на 2014 рік, підвищення рівня соціальних стандартів на 2014 рік, практики застосування адміністративними судами положень Закону України «Про доступ до публічної інформації».

По питанню формування бюджету міста на 2014 рік, підвищення рівня соціальних стандартів на 2014 рік доповіла начальник фінансового управління міськвиконкому Іваськів Тетяна Анатоліївна. У своїй доповіді вона звернула увагу присутніх на норми Бюджетного кодексу України щодо формування державного та місцевих бюджетів, надання субвенцій та міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам.

При цьому, зазначила, що Державний бюджет України прийнято з порушенням строку та дефіцитом на рівні 71 млрд. грн., що наявні складності у виконанні дохідної части бюджету. Всі ці чинники впливають і на формування та виконання місцевого бюджету міста Знам’янка. Однак, є і позитивні моменти, а саме: виділено 4 млн. грн. на реконструкцію об’єктів закладів освіти, 670 тис. грн. – на ремонт комунальних доріг.
 
12
Учасники семінару – практикуму спілкувалися із доповідачем, задаючи питання щодо особливостей фінансування цільових програм коштами місцевого бюджету, фінансування закладів культури, молоді і спорту, освіти.

Питання практики застосування адміністративними судами положень Закону України «Про доступ до публічної інформації» висвітлила головний спеціаліст юридичного відділу міськвиконкому Буріко Олена Анатоліївна.

Постановою Пленуму Вищого адміністративного суду України від 30.09.2013 року №11 узагальнено судову практику розгляду спорів, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про доступ до публічної інформації» та вироблено рекомендації.

У своїй доповіді вона звернула увагу на проблеми визначення юрисдикції адміністративних судів, визначення підсудності зазначеної категорії справ, деякі питання щодо визначення інформації публічною, критерії визначення інформації публічною. Навела приклади судової практики Харківського апеляційного адміністративного, Донецького апеляційного адміністративного суду, Вінницького апеляційного адміністративного суду.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 711 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты