Неділя, 05.05.2024, 05:15
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Травень » 13 » Семінар – практикум з відповідальними за правоосвітню роботу на підприємствах, установах та організаціях
15:25
Семінар – практикум з відповідальними за правоосвітню роботу на підприємствах, установах та організаціях
12
  Керуюча справами міськвиконкому Меренкова Лілія Іванівна провела семінар – практикум з відповідальними особами підприємств, установ та організацій міста за правоосвітню роботу.
   На семінарі – практикумі були розглянуті зміни, які були внесені до законодавчих актів України в зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації», актуальні питання законодавства України про вибори Президента України, інших змін до чинного законодавства, внесених останнім часом. 
По питанню щодо переліку змін, які були внесені до законодавчих актів України в зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації», доповів начальник юридичного відділу Данільченко Юрій Володимирович. У своїй доповіді він звернув увагу присутніх, що відповідно до Закону України від 27.03.2014 року № 1170-VII в зв’язку з прийняттям змін до Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації» посилено відповідальність суб’єктів надання такої інформації за порушення норм цих законодавчих актів: введено адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення строків надання інформації, публічної інформації, надання неповної або недостовірної інформації та ін. Суттєвих змін зазнав Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо обов’язкового оприлюднення результатів діяльності міських, сільських, селищних рад та їх виконавчих комітетів та надання такої інформації на відповідні запити. Розширено перелік інформації, яка є публічною, шляхом внесення змін до законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про державні закупівлі» та ін. Внесено зміни до Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до яких спори, пов’язані з обмеженням права доступу до публічної інформації, підвідомчі адміністративним судам.
   Питання проведення виборчого процесу в зв’язку із призначенням позачергових виборів Президента України, які відбудуться 25 травня 2014 року, висвітлив провідний спеціаліст міськрайонного управління юстиції Гладун Сергій Олександрович. Він окреслив основні загальні процедури проведення виборчого процесу та здійснення виборчого права громадянами України, передбачені Законом України «Про вибори Президента України».
   Огляд змін до чинного законодавства, що відбулися з 01.05.2014 року, здійснила головний спеціаліст юридичного відділу Буріко Олена Анатоліївна.
   Учасники семінару – практикуму спілкувалися із доповідачами, задаючи питання щодо актуальності та особливостей висвітлених тем. 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 847 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты