Четвер, 02.05.2024, 02:10
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Серпень » 21 » Семінар – практикум з відповідальними за правоосвітню роботу на підприємствах, установах та організаціях
08:06
Семінар – практикум з відповідальними за правоосвітню роботу на підприємствах, установах та організаціях
      
12
В приміщенні Знам’янської міської ради під головуванням керуючої справами міськвиконкому Меренкової Л.І. відбувся семінар – практикум з відповідальними особами підприємств, установ та організацій міста за правоосвітню роботу.

На семінарі – практикумі були обговорені правові засади співробітництва територіальних громад, питання соціального захисту військовослужбовців, висвітлено зміни до деяких законодавчих актів України, пов’язаних з оподаткуванням доходів громадян,обмеженням втручання контролюючих органів в діяльність суб’єктів господарювання та ін., проаналізовано судову практику Верховного суду України.

щодо скасування виконавчих написів нотаріусів за кредитними договорами, поверненням допомоги по безробіттю.

Про організаційно-правові засади співробітництва територіальних громад, принципи, форми, механізми співробітництва, його стимулювання, фінансування та контроль за діяльністю доповів начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Ю.В. У своїй доповіді він зазначив, що 30 липня 2014 року набув чинності Закон України «Про співробітництво територіальних громад» №1508-VII, прийнятий Верховною Радою України 17.06.2014 року. Відповідно до Закону співробітництво територіальних громад ґрунтується на принципах законності, добровільності, взаємної вигоди, прозорості та відкритості, рівноправності учасників, взаємної відповідальності суб’єктів співробітництва за його результати. Суб’єкти співробітництва – територіальні громади сіл, селищ, міст – можуть здійснювати співробітництво у чотирьох формах, а саме: шляхом делегування виконання одного чи кількох завдань, реалізації спільних проектів, спільного фінансування, утворення спільних комунальних підприємств, утворення спільного органу управляння для спільного виконання визначених законом повноважень. Законом визначено також порядок та підстави припинення співробітництва, шляхи державного стимулювання співробітництва, питання фінансування та моніторингу співробітництва територіальних громад.

В зв’язку із прийняттям зазначеного Закону внесено зміни до статті 63 Господарського кодексу України, статті 169 Цивільного кодексу України (вводиться поняття спільного комунального підприємства, що діє на договірних засадах спільного фінансування (утримання) відповідними територіальними громадами – суб’єктами співробітництва), статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо доповнення повноважень відповідних рад з питань надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад, схвалення проекту договору про співробітництво, заслуховування звітів з питань співробітництва).

Про основні засади державної політики у сфері соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, передбачені Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» доповів провідний спеціаліст Знам’янського міськрайонного управління юстиції Гладун С.О. Законом визначено права військовослужбовців щодо забезпечення громадянських прав і свобод, грошового, продовольчого та іншого забезпечення, охорони здоров’я та медичної допомоги, права на відпустку, матеріальної допомоги в разі загибелі, інвалідності або часткової втрати працездатності, забезпечення житлом тощо. Відповідно до змін, внесених до п. 19 ст. 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» статус учасників бойових дій набувають учасники військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення. Навів перелік військовозобов’язаних осіб, які відповідно до ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

12
По питанню щодо переліку змін, які були внесені до законодавчих актів України доповіла головний спеціаліст юридичного відділу Буріко О.А. У своїй доповіді вона звернула увагу присутніх, що 03.08.2014 року набув чинності Закон України від 31.07.2014 року № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів». Даним Законом підр. 10 р. XX Податкового кодексу України доповнено п. 161, відповідно до якого тимчасово до 1 січня 2015 року вводиться військовий збір у розмірі 1,5% від доходу, отриманого у вигляді заробітної плати, заохочувальних та компенсаційних виплат та винагород, нарахованого платнику в зв’язку з трудовими або цивільно-правовими відносинами, виграшу в лоторею, доходу, отриманого від організатора азартної гри.

Відповідно до Закону України від 22.07.2014 року №1600- VII, який набув чинності 17.08.2014 року, введено обмеження щодо втручання контролюючих органів в діяльність суб’єктів господарювання протягом календарного року. В зв’язку з цим Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтями 166-21 та 188-43.

Здійснено аналіз судової практики Верховного суду України щодо стягнення заборгованості боржника за виконавчими написами нотаріусів, які були вчинені до 22.10.2011 року, стягнення матеріальної допомоги по безробіттю з особи, яка була зареєстрована як фізична особа – підприємець та не мала доходів від підприємницької діяльності.

Учасники семінару – практикуму спілкувалися із доповідачами, задаючи питання щодо актуальності та особливостей висвітлених тем.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 828 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты