Четвер, 25.04.2024, 04:05
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Січень » 10 » Сергій Кузьменко: Майбутнє за об’єднаними, фінансово спроможними громадами
08:25
Сергій Кузьменко: Майбутнє за об’єднаними, фінансово спроможними громадами
12
Під час апаратної наради, що відбулася наприкінці грудня 2016 року, голова Кіровоградської облдержадміністрації нагадав, що в Україні відбулися вибори до об'єднаних територіальних громад, за результатами яких обрано керівників та депутатські корпуси 143 ОТГ. На Кіровоградщині також відбулися вибори до двох об'єднаних територіальних громад.

– Люди, які ініціювали об'єднання громад, стали локомотивом цього процесу, і отримали широку підтримку з боку громадськості ще під час виборів до органів місцевого самоврядування у 2015 році, цілком логічно, стали фаворитами й на цьогорічних виборах, – зазначив очільник області.

Сергій Кузьменко привітав з перемогою на виборах Інну Завірюху, яку обрали головою Соколівської об'єднаної територіальної громади з Кіровоградського району та Ніну Іваненко – новообрану голову Великоандрусівської сільської об'єднаної територіальної громади зі Світловодського району.

Очільник області доручив головам райдержадміністрацій районів, де відбулися вибори до ОТГ, налагодити відповідні комунікації з новообраними керівниками громад та сприяти прийняттю бюджетів, з тим, щоб у 2017 році нові об’єднані громади мали можливість безперешкодно отримувати належну підтримку з боку держави.

Це, за словами голови облдержадміністрації, вкрай важливе питання. У 2016 році дві об'єднані територіальні громади, що були створені ще у 2015 році, отримали належні їм 8 млн. грн. Для порівняння, Тернопільська і Хмельницька області, де створені і діють 36 і 26 ОТГ, по цій статті отримали з державного бюджету 160 та 200 млн. грн. відповідно. 
– Отже, питання щодо майбутнього інших територій, у першу чергу, залежатиме від того, чи обиратимуть люди шлях створення фінансово спроможних, міцних громад, і, відповідно, матимуть перспективи подальшого розвитку власних територій, чи все залишатимуть так, як було раніше, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Джерело: сайт «Децентралізація влади»
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 792 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты