П`ятниця, 19.04.2024, 19:23
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 10 » Сергій Кузьменко: "Ми повинні створювати європейську систему місцевого самоврядування"
07:58
Сергій Кузьменко: "Ми повинні створювати європейську систему місцевого самоврядування"

12

05 квітня 2017 року у Кропивницькому відбулося відкриття регіонального офісу відокремленого підрозділу установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" (ЦРМС), який було створено за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Символічну стрічку під час церемонії відкриття перерізав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко разом із головою облради Олександром Чорноіваненком, директором обласного відокремленого підрозділу ЦРМС Олегом Яременком та європейськими партнерами – керівниками програм співробітництва Берендом де Гроотом і Бастіаном Файгелем.

Варто зазначити, що у Кропивницькому регіональний офіс відокремленого підрозділу ЦРМС розпочав роботу одним із перших в Україні (згодом такі буде відкрито в усіх областях держави). Центр є некомерційною організацією, створеною з метою зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування. Основне завдання ЦРМС та його регіональних підрозділів – підтримка реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також покращення надання адміністративних послуг громадянам.

12

Вітаючи присутніх із відкриттям регіонального офісу, Сергій Кузьменко зауважив:

– І Президент України, і Уряд мають тверду позицію, що ми маємо розвиватися європейським шляхом і створювати європейську систему місцевого самоврядування. Облдержадміністрація і депутати обласної ради доклали чимало зусиль, щоб пояснити людям і керівникам органів місцевого самоврядування необхідність проведення децентралізаційної реформи. І надзвичайно важливо, що ми мали підтримку наших європейських партнерів.

Голова облдержадміністрації зауважив, що новостворений регіональний підрозділ є сьогодні дуже необхідним, оскільки його фахівці та консультанти проводитимуть роз'яснювальну роботу серед жителів області стосовно переваг створення об’єднаних територіальних громад та надаватимуть практичну допомогу керівникам уже об’єднаних громад у роботі.

Після офіційної частини відкриття регіонального офісу відбувся "круглий стіл" на тему "Перебіг процесу децентралізації у Кіровоградській області" за участі керівництва області, європейських партнерів та керівників об’єднаних територіальних громад. Під час засідання було обговорено здобутки та проблеми, з якими зіштовхуються новостворені об’єднані громади.

По закінченню "круглого столу", голова програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, крівник програми "U-LEAD з Європою" Бастіан Файгель та директор обласного відокремленого підрозділу ЦРМС Олег Яременко відбули до міста Мала Виска, щоб ознайомитись із діяльністю місцевої ОТГ, яка була створена однією з перших на Кіровоградщині.


За матеріалами сайту Кіровоградської ОДА

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 679 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты