П`ятниця, 26.04.2024, 07:18
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Грудень » 15 » Шана ліквідаторам ЧАЕС
12:57
Шана ліквідаторам ЧАЕС
12
Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над 14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС». Це визначено Указом Президентом України № 945/2006 року від 10 листопада 2006 року.
12

За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов'язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.
12

Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь.

14 грудня 2017 року о 14 годині відбувся урочистій мітинг-реквієм присвячений вшануванню ліквідаторів на ЧАЕС. Були присутні школярі, вчителі та учасники ліквідації та мешканці селища. Зі словами шани та вдячності виступив селищний голова Москаленко Сергій Борисович. Ведучі теплими слова подякували за мужність, за відданість. Після мітингу у дискотечній залі відбувся вечір відпочинку, щоб відволікти від тих страшних днів, лунали веселі пісні про Батьківщину, про кохання. 
12

Чутливим та запальним фольклором порадували солісти Будинка культури вокального колективу «Горлиця» (Л. Манжос, Г. Мигаль, Л. Єгорова) та молодша вокальна група (О. Зарецька, К. Лебединець, В. Пономарь) - кер. І. Коломійченко. Пісні про кохання лунали від солістів Г. Рибнікової, А. Іванови, Е. Ельнік, В. Замятіної. Виступав у святковому концерті хореографічний колектив «Сузір’я» кер. О. Андрєєва, та вокальний гурт - кер. Ю. Сметана ЦДЮТ. Нові емоції для всіх присутніх подарувала Юлія Сметана чудовою грою на саксофоні.
12

В цей день було багато підготовлено сюрпризів для присутніх, а саме жартівлива лотерея та святковий стіл від Знам’янської Другої селищної ради. А від колективу Будинку культури смт Знам’янка Друга сувенір зроблені власноруч -  «Підкова на щастя».
 
Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 897 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты