Субота, 04.05.2024, 17:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Березень » 13 » Шевченкові читання
17:51
Шевченкові читання
 
12
І.Я.Франко писав: «Доля переслідувала його в житті, оскільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золото його душі у ржу, ані його любові до людей в ненависть і погорду, а віри в Бога у зневіру і песимізм. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори. Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко».

Кожен українець чи українка, де б вони не жили на землі, знає це ім’я. усі визнають Тараса Григоровича за пророка української нації… «…Шевченко – це код нації, а в його «Кобзарі» закодовані самі генетичні основи нашої духовності, невичерпний її потенціал. Кожен, хто, відкривши томик «Кобзаря», вживеться в буйний світ його образів, сягне в його розпечені надра, відчує і книгу що написала людина, яка по крутизнах життя піднеслась до вершин мудрості, на верхогір’я людського духу», - відзначав О.Гончар.  
12
 
То ж, готуючись до конкурсу читців поезії Т.Г.Шевченка, який відбувся 5 березня 2014 р. в Знам’янській ЗШ № 7, учні школи підбирали вірші поета саме з «Кобзаря».

Творчо підійшли до конкурсу учні 1-4 класів. Мами одягли дітей в українські вишиванки. Проникливо, чуттєво і захоплююче читали поезії Марченко Анна, Анан’єв Андрій (учні 1 класу), Бойко Вероніка, Марченко Артем (учні 2 класу), Рогова Олена, Василенко Віра (учениці 3 класу), Молчанова Дана, Лебіга Вікторія (учениці 4 класу).
Конкурс читців серед учнів основної та старшої школи пройшов в взаємному проникненні музики та пісень на вірші Шевченка.

Відчуваючи ритміку поезій поета по дорослому, учні старшої школи намагалися передати життєтворчість ідей Великого Кобзаря. Переможцями конкурсу стали: Паламарчук Яна (11 кл.), Буглак Дмитро (6 кл.), Шаталов Микита (5 кл.), Закушик Анастасія (10 кл.), Постовітенко Олександра (7 кл.).

Вчитель світової літератури
і бібліотекар ЗШ І-ІІІст.№ 7
Свірбій Світлана Анатоліївна

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 850 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты