Вівторок, 07.05.2024, 12:18
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Грудень » 15 » Ще раз про реєстрацію громадського об’єднання
10:51
Ще раз про реєстрацію громадського об’єднання
 
12
Державна реєстрація громадської організації зі статусом юридичної особи здійснюється органами виконавчої влади на які покладено такий обов’язок безоплатно, за місцезнаходженням організації (реєстраційна служба органу юстиції у відповідному регіоні).

Керівник або особа (особи), які уповноваженні представляти громадську організацію  при реєстрації (за рішенням установчих зборів), протягом 2 місяців після утворення організації подають (надсилають поштовим відправленням) органу уповноваженого здійснювати таку реєстрацію (реєстраційній службі управління юстиції), за місцезнаходженням громадської організації заяву відповідної форми, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 14.12.2012р. № 1842/5.

До якої додається:
- примірник або нотаріально засвідчена копія протоколу установчих зборів та реєстр осіб які брали участь в цих зборах;
- 2 примірника статуту громадської організації, розроблені у відповідності до вимог статті 11 Закону України «Про громадські об’єднання»;
- відомості про керівні органи організації (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження керівника, членів інших органів, посади в керівних органах, номери тел., інших засобів зв’язку, і відомості про особу (осіб), які мають право представляти інтереси громадської організації (уповноваженої особи);
- заповнену реєстраційну карту форми №1 на проведення державної реєстрації юридичної особи.
Всі перечисленні документи (викладаються державною мовою) підписує керівник або особа (особи), які мають право представляти інтереси громадської організації в процесі реєстрації.
Справжність підпису зазначених осіб на заяві про реєстрацію засвідчується нотаріально.
Якщо не протязі 2 місяців після прийняття рішення на установчих зборах про створення громадської організації документи не були поданні на реєстрацію до відповідних органів, таке громадське об’єднання не вважається утвореним.

На підставі поданих документів, на протязі 7 робочих днів, уповноважений орган повинен прийняти рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації громадської організації, про направлення документів на доопрацювання або залишення документів без розгляду по суті.

При відсутності заперечень та причин для не реєстрації громадського об’єднання уповноважений орган:
- приймає рішення, яке оформлюється в формі наказу про реєстрацію громадського об’єднання;
- вносить до Реєстру громадських об’єднань відомості про зареєстроване громадське об’єднання та забезпечує внесення відомостей про зареєстроване громадське об’єднання як юридичну особу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
- видає (надсилає рекомендованим листом) керівнику або особі, яка уповноважена представляти громадську організацію виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Свідоцтво про реєстрацію громадського об’єднання як громадської організації чи громадської спілки, установленого Кабінетом Міністрів України зразка, та один примірник Статуту з відміткою про реєстрацію.
Громадські об’єднання зі статусом юридичної особи мають право на фінансову підтримку від держави. Вони зобов’язані вести бухгалтерський облік, фінансову та статистичну звітність, бути зареєстрованими в органах доходів і зборів та сплачувати до бюджету обов’язкові платежі.


Головний спеціаліст відділу державної реєстрації юридичних осіб 
та фізичних осіб – підприємців, легалізації об’єднань громадян 
реєстраційної служби Знам’янського міськрайонного управління юстиції                                               А.Котляров


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 906 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты